Winnaars 'win een taart' actie ChristenUnie-SGP Zoetermeer bekend

Mevrouw Eikelenboom wint CU-SGP taart (15-03-2014)woensdag 19 maart 2014 21:41

Vandaag is de laatste winnaar van de 'win een taart' actie van de ChristenUnie-SGP uitgekozen. Als onderdeel van de campagne 'Wij geloven in Zoetermeer' kon bij de ChristenUnie-SGP in de drie weken voor de gemeenteraadsverkiezingen elke week een overheerlijke taart worden gewonnen.

In de afgelopen drie weken heeft de ChristenUnie-SGP campagne gevoerd in diverse wijkwinkelcentra, de Dorpsstraat en het Stadshart. Hierbij is aan inwoners van Zoetermeer gevraagd wat zij belangrijk vinden in Zoetermeer. Dit als onderdeel van de campagne 'Wij geloven in Zoetermeer', het verkiezingsthema van de ChristenUnie-SGP in Zoetermeer. Zoetermeerders konden hier tijdens de campagne op reageren door de volgende zin op een eigen manier in te vullen: 'Ik geloof in een Zoetermeer... ...'.

Op zaterdag 1 maart was de fractie te vinden in de wijkwinkelcentra in Meerzicht, Buytenwegh, Seghwaert, Rokkeveen en Oosterheem. De eerste taart werd hier gewonnen door de heer Hansen. Hij gaf deze zaterdag in winkelcentrum Meerzicht aan te geloven in de jeugd van Zoetermeer. Hij wees erop hoe belangrijk het is de jeugd mogelijkheden te bieden om zich te ontplooien. Het beleid van de gemeente moet er volgens hem op gericht zijn dat er ruimte wordt gegeven aan de jeugd en dat er voldoende aanbod van leuke activiteiten voor hen is. Want positieve beeldvorming van de jeugd is belangrijk en voorkomt problemen. De ChristenUnie-SGP fractie is geraakt door het warme hart dat de heer Hansen heeft voor de Zoetermeerse jeugd. Daarom heeft hij de eerste taart gewonnen, die de fractie bij hem thuis is komen overhandigen.

Op zaterdag 8 maart was de fractie met een stand aanwezig in de Dorpsstraat. Hier zijn diverse reacties ingezameld en werd de tweede taart gewonnen door mevrouw Eikelenboom uit de wijk Meerzicht. Zij gaf aan te geloven in een Zoetermeer met meer communicatie met de medebewonders uit de wijk. De ChristenUnie-SGP ziet graag dat wijkbewoners goede contacten met elkaar en met de gemeente onderhouden. Want goede contacten leiden tot goede initiatieven in de wijk. Mevrouw Eikelenboom heeft de taart inmiddels in ontvangst genomen.

Op zaterdag 15 maart nam de fractie deel aan de Politieke Markt op het Stadhuisplein in het Stadshart. Daarnaast kon ook via Twitter gereageerd worden. Dit heeft geleid tot diverse goede inzendingen. Uiteindelijk is mevrouw Knulst-Van der Vaart uit de wijk Noordhove uitgekozen als winnaar van de derde taart. Zij gelooft in een Zoetermeer met een goed ziekenhuis en een goede buslijn 70 in de wijk Noordhove. Alle politieke partijen in Zoetermeer zijn het erover eens dat er een volwaardig ziekenhuis in Zoetermeer moet blijven. Vanuit de wijk Noordhove verbindt buslijn 70 de wijk met het LangeLand Ziekenhuis. Maar mogelijk komt er een extra RandstadRail halte in Noordhove. Dit zou dan ten koste gaan van zeven bushaltes van lijn 70 in Noordhove, die dan mogelijk geschrapt worden. Dat zou betekenen dat oudere mensen en mensen die slecht ter been zijn moeilijk met het openbaar vervoer naar het ziekenhuis kunnen. Want maar één RandstadRail halte in plaats van zeven bushaltes betekent dat veel wijkbewoners ver moeten lopen van en naar de RandstadRail halte. De stelling van mevrouw Knulst-Van der Vaart is dat de mogelijke komst van een RandstadRail halte in Noordhove niet ten koste mag gaan van de zeven bushaltes van lijn 70. Vandaag is zij gebeld met het nieuws dat zij de overheerlijke derde taart heeft gewonnen. Zij krijgt de taart nog deze week overhandigd en de fractie zal contact met haar houden als dit onderwerp actueel wordt in de gemeenteraad.

« Terug

Reacties op 'Winnaars 'win een taart' actie ChristenUnie-SGP Zoetermeer bekend'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.