Column: Wijkpost gezocht

Wijkpost gezochtvrijdag 10 mei 2013 15:20

Is iemand in de gele verf gaan staan? Nee, het is de weg naar de nieuwe wijkpost Meerzicht. De wijkpost zat op een prominente plek, pal naast het Randstadrailstation Meerzicht, op een kruispunt van fietspaden, en in een mooi pand ook nog.

Maar helaas, bezuinigingen maakte een verhuizing noodzakelijk. De post zit tegenwoordig in verzorgingshuis Albrandswaard en de gele voetstappen op de stoep leiden je vanaf de oorspronkelijke plek naar de nieuwe locatie. Bezuinigingen, geldgebrek, u kent het. Er moeten keuzes worden gemaakt.

Om een nieuwe hondenkaart te krijgen, ging ik op zoek naar die nieuwe wijkpost. Daar wachtte het eerste oponthoud; het kleine parkeerterrein, dat logischerwijs vol stond met auto's van bewoners. Niets aan te doen, wel lastig aangezien de wijkpost lopend of op de fiets niet echt gemakkelijk te bereiken is.

Eenmaal binnen werd er niet beter op. Aangezien de balie niet bemand was op het midden van de dag, drukte ik op de bel. In mijn ooghoek zag ik een hondenkaart liggen op een stapeltje papieren. Die is voor mij, dacht ik nog. Maar na twee minuten tevergeefs wachten heb ik het opgegeven. Terwijl ik wegliep, kwam de onvermijdelijke vraag of andere Zoetermeerders tevreden zouden zijn met deze dienstverlenging.

Na deze ervaring even pas op de plaats. Jammer dat ik niet werd geholpen, maar dat is niet eens de kern van de boodschap. Deze ervaring zal op zich staan. Maar elke bezoeker zal ervaren dat de wijkpost is weggestopt in een matig bereikbaar complex, op flink loopafstand van het winkelcentrum, met weinig parkeerruimte. Niet veel, en eerlijk gezegd denk ik zo goed als niemand, zal de moeite nemen om eens langs te komen.

Ook ChristenUnie-SGP ziet in dat in deze tijd luxe panden met gouden deurknoppen niet kunnen. Maar we willen wel dat een wijkpost blijft functioneren. Op deze manier betwijfel ik of de gemeente nog zichtbaar is in de wijk. De gedachte van bezuinigen is logisch, maar de uitvoering is in Meerzicht maar matig geslaagd.

Lennert Hut
fractiemedewerker ChristenUnie-SGP
Twitter @lennerthut


« Terug

Reacties op 'Column: Wijkpost gezocht'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.