Fractievergaderingen en een benefietdiner

benefietzaterdag 25 maart 2006 00:00

Het gewone fractiewerk is weer begonnen. Zo hebben we afgelopen donderdag een fractievergadering gehad waarin we vooruit keken en hebben besproken hoe we verder gaan. Onderwerpen die mij aangingen waren de website, het archief en het FractieNieuws. Natuurlijk hebben we ook teruggekeken. Teruggekeken naar de afgelopen vier jaar, maar ook naar de collegeonderhandelingen.

Afgelopen donderdag was de laatste fractievergadering van Rob Vooijs, die zich vele jaren enthousiast heeft ingezet, maar ook de eerste officiele fractievergadering van André Bos die voor Rob in de plaats komt. En hoewel ik nog steeds het jongste lid van onze fractie ben, heeft André met z'n 25 jaar het gemiddelde toch weer wat omlaaggehaald!

Als ik om me heen kijk zie ik dat er door deze verkiezingen heel wat mensen de raad hebben verlaten en heel wat anderen zijn toegevoegd aan de zoetermeerse raad. En hoewel ik op de lijst stond voor de ChristenUnie-SGP wist ik me volledig zeker van mijn functie als fractieassistente. Toch had het wel toegevoegde waarde om op de lijst te staan. Zo heb ik m'n eerste politieke debat gevoerd, maar ook met heel veel mensen gesproken over de politiek. En het heeft toch iets bijzonders om te gaan stemmen en je eigen naam te zien staan...

Afgelopen vrijdag was ik samen met Helen naar m'n eerste benefietdiner geweest ten behoeve van het project Syhar (www.syhar.nl). Dit is een project onder prostituees in Roemenië. Om de prostituees beter te bereiken en meer privacy met hen te hebben zijn ze aan het sparen voor een busje. Het diner was een van de manieren om hier geld voor in te zamelen. De avond had een veiling met typische Roemeense artikelen en dit was de eerste officiele taak die Helen als fractievoorzitter mocht uitvoeren: veilingmeester! Het was een groot succes en de avond heeft bijna vierduizend euro opgebracht. Ook qua sfeer was het een optimale avond.

Iets wat mij het meest is bijgebleven deze avond gebeurde bij binnenkomst. Samen met Helen liepen we naar de ingang waar we werden verwelkomd door een jongenman. Hij begroette ons en zei tegen mij: "jij zit toch in de politiek?", waarop ik instemmend antwoordde. "Dan heb ik op jou gestemd!" Nu is het altijd leuk om te horen dat iemand op je heeft gestemd. Maar het opvallenste vond ik toch dat onze lijsttrekster naast me liep en hij enkel mij aansprak als iemand in de politiek! Toch een toegevoegde waarde om met meerdere mensen op de kandidatenlijst te staan!

 Door Thea de J.

« Terug

Archief > 2006 > maart

Geen berichten gevonden