Zoetermeer: nieuw college mét CDA

woensdag 22 maart 2006 15:20

ZOETERMEER - PvdA, VVD, D66 en CDA gaan een nieuw college van burgemeester en wethouders vormen in Zoetermeer. Aanvankelijk lag een coalitie van alleen PvdA, VVD en D66 voor de hand. Door een conflict binnen D66 werd de noodzaak van een vierde partner groot. Woensdagmorgen is besloten de coalitie te verbreden met het CDA.

Het nieuwe college zal weer uit zes wethouders bestaan. De PvdA en de VVD leveren elk twee wethouders, het CDA en D66 elk één. De namen van de nieuwe wethouders zijn bekend: Edo Haan (PvdA), Frans Muijzers (PvdA), Bé Emmens (VVD), Patrick van Domburg (VVD), Frank Speel (CDA) en Pieter Smit (D66). Haan en Emmens waren de afgelopen jaren al wethouder in Zoetermeer. Vanavond beginnen de onderhandelingen over de portefeuilleverdeling en het collegeprogramma.

De kwestie-Van Manen heeft geen fatale gevolgen gehad voor het Zoetermeerse D66. Het beoogde D66-gemeenteraadslid Paula van Manen ligt overhoop met haar partijgenoten in de raad. Zij verwijten haar te communiceren via de pers en D66 als een vrouwonvriendelijke partij af te schilderen. Het plaatselijke bestuur wil Van Manen uit de partij gooien. Zij weigert haar raadszetel op te geven en overweegt als onafhankelijk raadslid verder te gaan. Daardoor bestaat de D66-fractie niet langer uit vier maar uit drie zetels. Met de deelname van het CDA heeft de coalitie een stevige basis: ze bezet 24 van de 39 zetels in de raad. Lijst Nawijn, SP en CU/SGP vallen af als vierde coalitiepartij. 

 

Woensdag 22 maart – AD  HAAGSCHE COURANT

 

 

 

« Terug

Archief > 2006 > maart

Geen berichten gevonden