Verslag tweede openbare college-onderhandelingsronde

Raadszaal dinsdag 14 maart 2006 23:07

PvdA/VVD en D66 gaan de 1e verkenningsronde in als mogelijke nieuwe coalitie. De meerderheid van de raad heeft aan de formateur aangegeven dit dè combinatie te vinden met de meeste kans van slagen. Wel kan het bestuurlijk en inhoudelijk wenselijk zijn om nog een vierde partij toe te voegen. ChristenUnie-SGP zit daarbij ook nog in de race.

Dinsdagavond de 14e zaten alle partijen weer met elkaar aan tafel. Een verslag met de verantwoording door de formateur Rob Janssen van de gang van zaken tot nu toe en het plan van aanpak voor de rest van de college-onderhandelingen. Beiden werden prima ontvangen. Alleen de Partij Hilbrand Nawijn had op een aantal punten haar bezwaren.

Vrijdagochtend om 9.15 uur zullen Helen du Bois en Klaas Schra een dieptegesprek hebben over de programma’s en onze speerpunten met de formateur en de PvdA/VVD en D66 om te bekijken of ook dan het voorgestelde college-programma niet zal leiden tot onoverkomelijke verschillen. Daarnaast is ook van belang te bezien of een bredere coalitie ook tot een betere afspiegeling leidt van de Zoetermeerse samenleving. Ook met het CDA, de Partij Hilbrand Nawijn en de SP worden deze gesprekken gevoerd.

Naast dit deel van het “politieke” proces is de vorming van een gedegen college-programma door alle partijen – tot nu toe wil iedereen nog mee doen – hard werken geblazen.

Aan de hand van de selectie van speerpunten (iedere partij mocht een select aantal indienen), voorgesteld door de formateur, worden per onderwerp groepjes gevormd van 2-3 raadsleden (vanuit alle partijen) die hun deskundigheid inzetten om de doelen van de gezamenlijke speerpunten in concrete resultaten te vertalen voor over vier jaar. Gelukkig wel met ambtelijke ondersteuning! Daarnaast komt er een paragraaf voor een reële  financiële vertaling van deze speerpunten en de paragraaf “Zoetermeerse Ergernissen”.

Wilt u verder de openbare college-onderhandelingen volgen: zie onze agenda. U bent van harte welkom.

Helen du Bois

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« Terug

Archief > 2006 > maart

Geen berichten gevonden