De draad weer oppakken

krantdinsdag 14 maart 2006 00:19

Opruimen en nog eens opruimen. Het achterstallige werk in huis, de krantenknipsels, papieren en aantekeningen. Stapels ben ik aan het sorteren; ze lagen al zo lang te wachten.
Een weekje vakantie is achter de rug. Het lijken er wel twee zoveel als ik beleefd heb de afgelopen week. Het lijkt allemaal al weer zo ver weg. Raadslid worden na 8 jaar.

Op mijn werk waren ze allemaal nieuwsgierig, hebben natuurlijk ook allemaal meegeleefd. Ze kwamen de laatste maanden de kranten aanleveren van RD, ND tot Spits met het nieuws over Zoetermeer erin. Ik praatte ze bij over alle strubbelingen en de ontzettend leuke campagnetijd. Nu gaan de verhalen weer over de college-onderhandelingen want uitrusten is er voorlopig nog niet bij.

Toch ben ik blij dat ik weer gewoon aan het werk ben. Afleiding door weer totaal andere dingen te doen. Aan het eind van de dag de emails van een week eindelijk bijgewerkt. Bijgepraat over alles wat er in een week zo kon gebeuren en dringende zaken weggewerkt. Met mijn baas gehad over vier uur minder werken om toch meer tijd te hebben voor de politiek. Een grijns op zijn gezicht. Hij had het zien aankomen. Ja discussieren over de politiek, daar kan ie beter met mij niet aan beginnen. Vier jaar geleden heb ik hem al gezegd toen hij mij vroeg daar te komen werken: mijn grote liefde is de politiek en daarna komt mijn werk. Het is ook heel mooi om te zien hoe het elkaar heeft versterkt en wat het effect is geweest in vier jaar tijd.

Ook mijn PR-vrijwilligers hebben meegeleefd. Er kwamen af en toe bemoedigende emailtjes met: we bidden voor je! Met een vrijwilliger was er iets aparts. Hij zit bij de SGP en we zaten elkaar weleens te plagen. Stuurde hij aantekeningen op een SGP blaadje en ik ze weer terug op een CU-blaadje. We respecteren elkaar en vonden het gewoon leuk om te plagen. We hadden onszelf ook een verbod opgelegd om over de politiek te praten, want anders kwamen we niet aan werkoverleg toe. Hij zei: als jij raadslid word kom in naar je installatie. Was het nu eindelijk zo ver heeft ie net die avond een presentatie over ons werk. Da's nou jammer.

Belde er ook vandaag nog een bestuurslid van een jeugdvereniging op die nog een presentatie wilde regelen voor zaterdag! "Zaterdag mijnheer", zei ik, "is rijkelijk aan de late kant". "Ja maar ik heb het zo druk gehad mevrouw, ik zit nl. in de politiek". "Ik ook", flapte ik er direct uit en vertelde enthousiast alsof ik nog volop met de campagne bezig was... , "ik ben net terug van vakantie". "Ooh", klonk het en het bleef even stil. "Ja ik ben de lijsttrekker van de fractie ChristenUnie-SGP in Zoetermeer". "Ja, ja, ik dacht al, die naam komt mij zo bekend voor...." Gelukkig kon ik hem blij maken en een vrijwilliger voor hem regelen.

Thuisgekomen merkte ik dat er drie fractieleden verhinderd waren voor de fractievergadering. Een vrije avond dus, maar wel met gemengde gevoelens. Rob zat met zijn vlaai..... Het zou zijn laatste avond zijn en zou trakteren. Ik hoop maar dat ie de vlaai in de vriezer kwijt kan; eten we het later op!

Onderuit met de kranten, natuurlijk met pen en schaar. Daarna met een diepe zucht de stukken gepakt ter voorbereiding, morgen, van de 2e college-avond. De Planning & Contrrol cyclus en over hoe het allemaal anders kan. Een pakwerk van 1,5 cm met papier over programma's, financiele waterstanden, duaal werken, wijkbeheer en digitale dienstverlening. Drie koppen koffie later en een paar diepe zuchten verder, leg ik het aan de kant. Het is genoeg geweest. Nog even kijken of er post is en dan, ja dan kan ik de weblog nog wel effe doen.

Helen du Bois

Reageren? helendubois@solcon.nl

 

 

 

 

« Terug

Archief > 2006 > maart

Geen berichten gevonden