Wat er nog komen gaat……. komt u ook luisteren dinsdagavond 14 maart 20.00 uur?

Raadszaal zaterdag 11 maart 2006 20:21

Klaas Schra en Helen du Bois hebben na de 1e openbare bijeenkomst college-onderhandelingen op donderdagavond 9 maart, meteen op vrijdag 10 maart een gesprek gehad met formateur Rob Janssen van de PvdA.

Een plezierig infomeel, maar wel geheim overleg. Wij hebben als ChristenUnie-SGP verteld hoe wij tegen de collegevorming aankeken, welke moeiten we hadden, maar ook welke mogelijkheden we zagen. Daarnaast heeft Rob Janssen verteld hoe er een tweetal processen tegelijkertijd naast elkaar zullen gaan lopen.

Enerzijds de vorming van een breed gedragen college-programma. Alle partijen leveren een beperkt aantal speerpunten, uiterlijk dinsdagochtend 8.00 aan (deze bespreken wij in de fractie maandagavond). De formateur heeft aangegeven hoe hij deze wil uitwerken tot een college-programma.

Anderzijds het proces hoe hij bepaalt welke combinatie partijen, politiek gezien, het beste de coalitie kunnen gaan vormen en hoe hij daar invulling aan wil geven.

Dinsdagavond 14 maart om 20.00 uur is de 2e openbare bijeenkomst in de raadszaal. Dan vertelt Rob Janssen zijn bevindingen als formateur tot dan toe en presenteert zijn plan van aanpak voor de rest van de periode inclusief het voorstel van een beperkt aantal speerpunten ter uitwerking. Jelke Dijkstra, gemeentesecretaris, geeft namens B&W een toelichting op het dossier collegevorming (bijna 2 cm dik). Wij mogen daar vragen over stellen.

De burgemeester zal geïnformeerd worden om op de hoogte te blijven als voorzitter van de gemeenteraad. Daarnaast is door de formateur duidelijk gesteld dat er namens de PvdA twee andere onderhandelaars zullen optreden. Uitgangspunt is dat 20 april het nieuwe college geïnstalleerd kan worden. 

 

Helen du Bois 

« Terug

Archief > 2006 > maart

Geen berichten gevonden