Ontmoeting van mensen

POLITIEK bijpraten op het stembureauwoensdag 08 maart 2006 00:00

Mailtjes verstuurd, nieuws gevolgd, website bijgewerkt. Mijn vakantiedag is weer bijna om.
s Avond naar de kerk geweest van de Vrijgemaakte Kerk waar er biddag was voor gewas en arbeid. De SGP had er voor gezorgd dat deze keer de verkiezingen op dinsdag werd gehouden en niet op woensdag, juist vanwege deze biddag. Ook beginnen pas donderdag bij ons de collegeonderhandelingen en niet vandaag.

Het is goed er geweest te zijn. Het bouwt op en is een bezinning voor het harde werken vanaf morgen. Er werd ook voor de raadsleden van de ChristenUnie en SGP in Zoetermeer gebeden en voor de collegeonderhandelingen. Het doet goed. De gebeden hebben me de afgelopen weken af en toe vleugels gegeven.


Nu even wat persoonlijke indrukken van gisteren.


Gewapend met sokken en trui heb ik op het stembureau gezeten van de Vrijgemaakte Kerk. Misschien minder charmant, maar wel effectief. Er werd veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid overal in Zoetermeer te stemmen. Het werkt trouwens ook veel sneller en gemakkelijker. Dus ik hoop dat het niet eenmalig blijft. Over de mobiele stembus heb ik nog niets gehoord, ook niet over de speciale stemmachine in de hal van het gemeentehuis.

 
Iedere keer zitten we met dezelfde mensen en praten we weer bij. De stand van zaken in het Dorp en de verhuizingen naar Oosterheem. Verder ging het van hondenpoep tot aan de vrijwilligers van de brandweer. Alleen wij zwegen steevast wanneer er een stemmer het lokaal binnenstapte en gingen onverdroten weer verder als we ze goedendag hadden gewenst.

 

De warme hap van de patatboer leverde steevast per stemmer een “eet smakelijk” op. Waar we alleen geen hoogte meer van kregen was hoeveel procent stemmers we hadden gehad.


Na afloop sjezend naar het personeelsrestaurant en gelukkig net op tijd voor de uitslag. Nog even wat fotoshots van blijde en spannende gezichten van vóór de uitslag. Het was vol in het restaurant en ook veel van de mensen van de ChristenUnie en SGP waren er om het resultaat te horen. En daar kwam die dan. Het werd even stil na het oorverdovende salvo van het team Nawijn met hun 5 zetels. Het was de schrik van “ dus tóch”. Vlak ervoor had René Lamers me nog gevraagd “en wat denk je”. Ik had hem gezegd “ eerst dacht ik drie, maar ik denk nu wel 5 of 7”. Ik zat er helaas niet ver naast. Van allerlei gedachten dwaalden er toen door mijn hoofd en een beetje starend zag ik het verbaasde en ook terneergeslagen gezicht van Jouetta van de Ploeg van het Stadsmuseum. Wat ging dit nu betekenen voor het nieuwe Stadsmuseum? We hebben het even met elkaar gedeeld en toen ja, realiseerde ik mij pas: ik word nu echt raadslid na acht jaar! De felicitaties van onze eigen mensen en toen op zoek naar de andere lijsttrekkers om ze te feliciteren of anderszins in ieder geval de hand te schudden.

 
Vele praatjes verder en een interview voor radio Zoetermeer FM kreeg ik van Bart (griffier) een dikke envelop in mijn handen geduwd als lijsttrekker: huiswerk voor de collegeonderhandelingen donderdagavond. Dus met Klaas even apart gaan zitten en het werk verdeeld. Nog wat nagefilosofeerd met Lennert Hut en Jack Henneken over mogelijke opties van collegevorming verliet ik aan het begin van een nieuwe dag het pand.

 
Het was koud buiten, mijn rode wangen van de warmte, de drukte en de emoties zorgde voor een diepe zucht. Het zat er op, het leuke campagne voeren, mensen ontmoeten, de gesprekken, de indrukken. Het gewone werk wacht weer….

Pers te woord staan

 
Willen we wat met u als burger delen, dan pakken wij onze virtuele pen! We zullen dit regelmatig proberen te doen. Wilt u reageren? We horen graag van u! Voor deze aflevering kunt u reageren naar helendubois@solcon.nl

« Terug

Archief > 2006 > maart

Geen berichten gevonden