Dagje rust

POLITIEK oranje en wit pompenmaandag 06 maart 2006 00:00

We hebben het gehad. Ik bedoel de campagne. Moe maar voldaan rusten we vandaag uit. Morgen gaan we weer verder. Sommigen zullen mensen vervoeren naar het stembureau, we brengen onze eigen stem uitbrengen en die van de volmachten en ik meld mij op het stembureau waar ik de hele dag zal zitten.

Mijn sokken en dikke trui neem ik in ieder geval mee. Stembureaus moeten makkelijk te vinden zijn en “uitnodigend” zijn voor de burgers om te stemmen. Dat kan ik best begrijpen maar 14 uur koude benen en voeten is geen lolletje. Dus wapen ik mij daar maar tegen.  


Afgelopen zaterdag heb ik genoten! Alle partijen op de Politieke Markt in een kraampje. En in de fractiekamer gezellig bijpraten met onze standbemensing met warme koffie en warme voeten. Tijdens de campagne hadden we het af en toe zo druk dat we elkaar alleen nog maar spraken als er iets te regelen viel. 


We zijn toch blij dat we niet zoals andere partijen week in, week uit in de kou buiten hebben gestaan. Jarenlang hebben we braaf onze kraampjes gehuurd en er gestaan, maar het leverde niets op. Ja chagrijnig winkelend publiek. Dit jaar was ons doel “slim campagne voeren”. We hebben minder handen, minder tijd en minder geld, dus moet je creatief en effectief zijn. We vinden dat we daarin geslaagd zijn. We hebben een trouwe achterban en die hoeven we niet persé op straat te ontmoeten. We hebben veel pers gehad, door regelmatig de pers te informeren maar we kregen ook “gratis pers” in de schoot geworpen. Da’s mooi meegenomen. De website hebben we ook geprobeerd up to date te houden; ik heb in ieder geval mijn vingers blauw getypt. Schrijven doe ik trouwens graag en als je dan in de statistieken ziet dat je per dag tussen de 100 en 200 bezoekers trekt dan weet je ook waar je het voor doet. 

Maar gisteravond vond ik wel heel speciaal. Niet eens gepland als afsluiting van de campagne maar met een gebedsavond voor de politiek de campagne afsluiten heeft toch wel wat. God danken en voor ons Zoetermeer en de verkiezingen van dinsdag mogen bidden. Samen willen we als christenen meer invloed door de christelijke politiek in Zoetermeer en dan ook zo samen de handen vouwen. Dat maakt m’n hart warm.

Willen we wat met u als burger delen, dan pakken wij onze virtuele pen! We zullen dit regelmatig proberen te doen. Wilt u reageren? We horen graag van u! Voor deze aflevering kunt u reageren naar helendubois@solcon.nl

« Terug

Archief > 2006 > maart

Geen berichten gevonden