Hondenpoep

Hondenpoepdonderdag 02 maart 2006 00:00

Daar is ie dan! De eerste aflevering van de weblog van de fractie ChristenUnie-SGP.
Sinds korte tijd DE mogelijkheid om je burgers te bereiken, werd ons verteld. Dat gaan we dan dus proberen. We willen vertellen over hoe wij, als fractie, vanuit de politiek naar de Zoetermeerse samenleving kijken.

Regelmatig zal een van ons de lezer deelgenoot maken van zijn of haar belevenissen. Vanuit het  politieke werk, maar ook hoe wij hier persoonlijk en als Zoetermeers burger tegenaan kijken.

“Politiek dichtbij de mensen” heb ik de laatste tijd in de verkiezingscampagne vaak ge- en benoemd. Wat is dat nou eigenlijk. Een paar woorden, een vaag begrip? Het staat er niet als een werkwoord, maar is het eigenlijk wel.

Of het nu de schoolkinderen zijn van groep 8 of een burger uit een doorsnee Zoetermeerse wijk, de grootste irritatie is: hondenpoep.
Als ik moet turven is dit het meest gehoorde onderwerp. Be- en geoordeeld vanaf alle kanten.
“We betalen toch hondenbelasting. Waarom ruimen ze die troep dan niet op. Ik zie nooit een politieagent.” Zomaar wat reacties. Leerlingen van een school die een brief schrijven aan
B& W over de hondenpoep bij hun school. Boetes die door de gemeente verhoogd zijn in de hoop burgers af te schrikken.

Het blijkt maar weer dat gewone dagelijkse irritaties een grote impact hebben op de leefbaarheid in de eigen buurt èn het humeur van de Zoetermeerse burger. Wat moet je nou met hondenpoep in de politiek, daar praten we toch alleen over beleidszaken?
Maar als deze problemen niet serieus genomen worden door de politiek, hoe willen we dan diezelfde burgers “dichtbij de politiek” trekken? Het bekende dilemma!

DE politiek is er voor om ook dit probleem op te lossen. Alleen, met burgers samen of door burgers alleen? Denkt u mee? Heeft u suggesties?

Willen we wat met u als burger delen, dan pakken wij onze virtuele pen! We zullen dit regelmatig proberen te doen. Wilt u reageren? We horen graag van u!  Voor deze aflevering kunt u reageren naar helendubois@solcon.nl.

« Terug

Archief > 2006 > maart

Geen berichten gevonden