Christenen uit vele kerken bidden in eenheid voor eenheid

POLITIEK gebedsavondmaandag 06 maart 2006 08:46

Voor het lijsttrekkersdebat in “Schoolplein Live” georganiseerd door de lokale omroep Zoetermeer FM had de ChristenUnie-SGP zich afgemeld. Wij willen hier niet op zondag aan meewerken.
Waar we wel waren was ‘s avonds in “Het Kompas”, waar ruim veertig christenen bijeen waren om samen te bidden voor Zoetermeer en de verkiezingen.

Voor de burgers, de politici en de overheid.. In kleine groepjes werd er gebeden voor Zoetermeer en de zorg die er is voor het individualisme, de onveiligheid, voor de wetten die vaak tegenstrijdig zijn aan de bijbelse uitgangspunten, voor de verkiezingen dat mensen hun verantwoordelijkheid nemen om te stemmen en voor wijsheid voor hun keuze, voor samenwerking met de andere politieke partijen, zeker bij de collegeonderhandelingen. Zomaar een greep uit de onderwerpen.

Na afloop onder het genot van een kopje koffie of thee met een plakje sponscake waren velen het erover eens: dit was een goed initiatief.

Er bevonden zich, voor zover wij weten, ook een kandidaat van zowel het CDA als van de lijst Nawijn onder ons, maar er waren ook maar liefst vijf predikanten/voorgangers aanwezig.

We hopen als fractie dat dit initiatief, in wat voor vorm dan ook, een vervolg mag krijgen. Gebed vermag veel. Het is voor de biddende christen zelf opbouwend. Maar het maakt het politieke werk ook gemakkelijker voor de politici, met besluiten door de gemeenteraad kan meer rekening gehouden worden met wat christenen belangrijk vinden en de samenleving zal langzaam maar zeker in positieve zin veranderen.

 Afhankelijkheid van God houdt ons ook nederig in het werk als politicus. Het is niet ons eigen succes wat we behalen. We weten waar we het voor doen. Wilt u met ons mee blijven bidden de komende vier jaar? U kunt de gebedspunten vinden op onze website onder het kopje “service”/gebedspunten.

 

 

 

 

 

 

« Terug

Archief > 2006 > maart

Geen berichten gevonden