ChristenUnie-SGP ook als je geen christen bent? JA, dus!

Standzaterdag 04 maart 2006 21:54

“Maar jullie zijn toch alleen voor christenen?” Kiezers die zoeken, programma’s vergelijken en dan ontdekken dat ze uitkomen op de ChristenUnie-SGP? Verbazing alom. Ze namen de moeite naar onze stand te komen en deze vraag te stellen. Gelukkig konden we hen geruststellen. De visie van ChristenUnie-SGP voor Zoetermeer is voor àlle Zoetermeerders.

We stonden daar heel gezellig met 10 politieke partijen, kraam naast kraam. Òf  winkelende Zoetermeerders waren blij en namen van alle partijen een folder mee voor thuis òf men probeerde met een grote bocht om ons heen te slalommen, want 10 x een foldertje wanneer je alleen maar wilt winkelen…..  

 

Onze stand was kleurrijk ingericht met al het foldermateriaal, de mandarijnen en opgeblazen ballonnen. Alles omlijst door onze vlaggen en de poster. Compleet met koude handen en voeten en warme koffie hebben we de bezoekers aan onze stand onthaald met ons enthousiasme. Bovenaan het balkon hing een hele grote witte ballon met onze poster erop en ook nog een poster aan het hek van de fietsenstalling. Voor de bemensing een ideale standplaats, want we konden onze koude handen en voeten heerlijk opwarmen in de fractiekamer!


We hebben veel gesprekken gehad. Onze trouwe kiezers die zich even lieten zien en ons succes wensten. Mensen die heel gericht naar onze stand toe kwamen, informatie meenamen en geen behoefte hadden aan een praatje. Sommigen hadden specifieke vragen en gaven we uitleg over het hoe en waarom van onze standpunten. Klachten hebben we eigenlijk niet gehoord.

Een gesprekje ging vaak als volgt: “In het FractieNieuws ziet u wat onze resultaten zijn van de afgelopen vier jaar, het verkiezingsprogramma laat onze beloftes zien en neemt u ook nog de flyer mee met de speerpunten. Wilt u er nog een paar meenemen voor mensen in uw omgeving die u kunt overhalen om op ons te stemmen? Nog een mandarijntje erbij en een pen misschien?

In het AD van vandaag stond een prognose nav een enquête onder 1081 geënquêteerden. Hoewel niet representatief te noemen waren we wel blij dat we daar op 3 zetels uit zouden komen. Echter ruim 57% van de kiezers beslist pas in het weekend welke partij de gelukkige wordt.

De stemwijzer was ook weer goed voor een uitgebreide beschouwing in de pers. Het houdt namelijk de gemoederen danig bezig. Het probleem van de stemwijzer is dat mensen de uitkomst te serieus nemen. Waarom de “stemwijzer” invullen als je al weet wat je gaat stemmen? Veel ChristenUnie en SGP stemmers weten toch al dat ze weer op ons stemmen. We zijn blij met deze trouwe achterban. Niet alle partijen zijn dat overigens. Partijen gebruiken de uitslag van de prognose als campagnemiddel om hun succes aan te tonen. Wie zijn favoriete partij wil bevoordelen kan de website zo manipuleren, dat het lijkt of velen jouw mening delen. Het is echter slechts een educatief middel om te kiezer uit te dagen na te denken over onderwerpen die

in de samenleving spelen. Het zijn vaak kiezers die op deze manier willen weten op welke partij ze uitkomen en waarom! Daarna gaan ze aan de slag met het vergelijken van de programma’s. Het is dus geen garantie dat kiezers ook daadwerkelijk stemmen op de partij die als eerste uit de “stemwijzer” rolde.

De laatste folders zijn inmiddels uitgedeeld en het allerlaatste onderdeel van de campagne komt in zicht. Zondagavond sluiten we onze campagne af met een gebedsavond.

Dinsdag zullen we bij de uitslag weten of we twee of toch drie raadszetels mogen gaan bezetten. Het zal aan de kiezer zijn om dat te beslissen. De groei van Zoetermeer betekent niet eenzelfde groei van onze christelijke achterban. Zoetermeer is een echte seculiere stad. Dus als het er drie worden….. zullen er veel kiezers moeten zeggen: Ja, voor mij wordt het ChristenUnie-SGP!  Wij gaan er voor! U ook?

Helen du Bois

Stand van de ChristenUnie-SGP

ChristenUnie jassenBurgemeester

In gesprek

« Terug

Archief > 2006 > maart

Geen berichten gevonden