Actie tegen links plan koopzondag

dinsdag 31 augustus 2010 11:57

Zoetermeer - Een groep zelfstandige winkeliers in Zuid-Holland is gisteren een landelijke actie begonnen tegen het wetsvoorstel van GroenLinks en D66 om gemeenten het aantal koopzondagen te laten bepalen.

In het koopzondagdebat wordt de stem van de zelfstandige winkelier niet serieus genomen, vindt voorzitter Henry Konijn van de Stichting Tegen Verruiming Zondagsopenstelling. "Niet alleen winkeliers zijn tegen, maar ook hun personeel. Het kan toch niet zo zijn dat als de branche een voorstel niet draagt, de politiek het toch doordrijft?"

90.000 winkeliers worden door de stichting benaderd om 'nee' te zeggen tegen het voorstel van GroenLinks en D66, dat wellicht dit najaar al door de Tweede Kamer wordt behandeld. Volgens Konijn loopt het sociale leven van zelfstandige winkeliers vast als gemeenten meer koopzondagen gaan aanwijzen.

Vorig najaar haalden de werknemersorganisaties FNV, CNV, RMU en GMV bijna 40.000 handtekeningen op tegen extra koopzondagen. De actie van de Stichting Tegen Verruiming Zondagsopenstelling richt zich op zelfstandigen en ( kleine) werkgevers.

 

Bron: Nederlands Dagblad, 31 augustus 2010

« Terug

Archief > 2010 > augustus

Geen berichten gevonden