Even onderduiken…

vrijdag 19 november 2010 13:43

De komende week zien ze mij niet in de stad. Ik doe even niet mee en duik onder in mijn veilige omgeving. Er ligt nog genoeg te doen, dus ik vermaak me wel.

Ik pas er namelijk voor om bedolven te worden onder de activiteiten en reclame die het thrillerfestival met zich meebrengt. Na een aanloop van een tweetal jaren gaat Zoetermeer er vol voor: Zoetermeer moet op de kaart met een nieuwe traditie. Liefst internationaal en een hele week lang!

Veel mensen en vooral ook ouders met kleine kinderen zullen er letterlijk tegenaan lopen en zich eraan storen. Zaken moeten uitleggen die ze niet willen uitleggen. Die niet passen in hun eigen leefwereld en bij hun opvoeding. Want de (gesubsidieerde) bibliotheek, de openbare ruimte en zelfs het Buytenpark zijn niet meer veilig!

Ik hoop dat de deelnemende organisaties daar ook eens bij stil staan en zich realiseren dat Zoetermeer vooral ook van àlle Zoetermeerders moet blijven. Natuurlijk moeten er diverse soorten festivals zijn om iedere Zoetermeerder te vermaken. Maar een week “thrillercity” zijn gaat mij en velen met mij echt een stap te ver.

Helen du Bois
Fractievoorzitter ChristenUnie-SGP

« Terug

Archief > 2010 > november

Geen berichten gevonden