COMMUNICATIEPLAN 2005 GEMEENTERAAD

zaterdag 19 maart 2005 14:52

Helen du Bois legt uit hoe de gemeenteraad de kloof tussen kiezers en gekozenen wil verkleinen en de externe communicatie van de raad hierop gaat richten.

De gemeenteraad heeft in 2002 besloten zich het volgende doel te stellen. “De gemeenteraad stelt zich ten doel om de kloof tussen kiezers en gekozenen te verkleinen en de externe communicatie van de raad hierop te richten”. Daartoe is werkgroep samengesteld die zich tot taak gesteld heeft om binnen het kader van de werkzaamheden van de gemeenteraad een bijdrage te leveren aan de versterking van de relatie tussen de volksvertegenwoordiging en de inwoners van de stad. Jaarlijks wordt hiervoor een plan opgesteld wat begin maart is besproken.
Wat doen wij nu zoal waar u als burgers wat van merkt?

We hebben inmiddels een zeer goed draaiend “raadsspreekuur” in de diverse wijken waarbij, door de drukte, inmiddels vier raadsleden per keer aanwezig zijn. Gemiddeld komen er 15 burgers op bezoek. Vier keer per jaar houden wij een “burgerpanel”. Dan geven zo’n 400 Zoetermeerse burgers per email antwoord op vragen over een onderwerp. De uitkomst wordt meegenomen in de besluitvorming die korte tijd later zal plaatsvinden. Een onderwerp was bijvoorbeeld de Beheersvisie Openbare Ruimte.

Verder hebben we nog een aantal activiteiten. De (digitale) nieuwsbrieven die de Raad inmiddels maandelijks uitbrengt en waarop u zich als burger kunt abonneren. Wij stellen ons allen als raadsleden voor in het Zoetermeer Magazine. U krijgt een eigen jaarverslag van de Raad binnen enige maanden op de deurmat als aparte bijlage in dit Zoetermeer Magazine. Waar we extra aandacht aan willen besteden is het vervolg op insprekers tijdens Commissie- en Raadsvergaderingen. Hoe ervaren zij het beste dat zij hebben mogen participeren in het beleid. Daarnaast zijn we bezig om onze bereikbaarheid per email zowel technisch als gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. En misschien dat we ook dit jaar – na het succes van vorig jaar – weer een “Dag van de gemeenteraad” organiseren om burgers te ontmoeten en te laten kennismaken met ons werk.
Mocht u suggesties hebben dan kunt u mij als werkgroeplid hierover benaderen.

« Terug

Archief > 2005 > maart

Geen berichten gevonden