Zwevende kiezer

dinsdag 23 februari 2010 16:40

Wat is er voor nodig om de zwevende kiezer te ontdekken en te overtuigen op jouw partij te stemmen: opvallen!
Dat kan van alles zijn. In het geniep de PvdA posters van het bord scheuren omdat het kabinet gevallen is, onze posters met de tekst “niet meer koopzondagen” beschilderen met witte verf op “niet”. Debatten die maar voor slechts een deel van de partijen worden georganiseerd, geven ook te denken. Kortom, de sfeer verhard.

Hoe ga ik daar nou mee om? In ieder geval niet boos worden, want dat helpt niet. Daarna bekijk ik of onze campagneplan nog steeds aansluit bij de werkelijkheid van vandaag. Veel, of te veel dingen die we willen en een (te) klein aantal mensen die er (te) veel mee bezig zijn. Dan moeten er keuzes gemaakt worden.

Het is moeilijk mensen te vinden die, naast hun normale bezigheden, zich extra in willen en kunnen zetten voor de campagneactiviteiten. Dat is dan jammer en dat moet je dan gewoon accepteren. We kunnen dan dus minder opvallen en er misschien minder stemmen binnen halen.
Toch vind ik dat wij als één van de kleinere partijen veel doen. En ook de goede keuzes gemaakt hebben waar wij onze tijd wel aan besteden en waaraan niet.

Virtueel Zoetermeer
Virtueel Zoetermeer is in ieder geval voor mijn gevoel nog geen succes. Regelmatig van de server afgegooid worden en dus weer helemaal inloggen en je plaats innemen, en dan ook nog maar af en toe een burger die langs komt bij je kraam of die je treft op het Stadhuisplein. Dat is niet veel rendement. Maar je zit er wel twee uur voor achter je computer met een headset op.
Donderdag ga ik het alsnog een uurtje proberen en dan hoop ik met meer succes.

Profileren
Ik doe mijn best, God de rest. De gevleugelde opmerking van mijn dochter komt altijd spontaan in mijn gedachten als ik voor moeilijke en soms onoverzichtelijke situaties kom te staan. Een goede voorbereiding is dan voldoende. En daarna wacht ik gewoon af wat er komen gaat.

Wij voeren deze campagne niet voor onszelf, maar om meer invloed te krijgen in de Zoetermeerse samenleving om daarmee God de eer te geven die Hem toekomt. Het meer zichtbaar maken van Zijn geboden en verboden. Voor een christelijk-sociaal Zoetermeer en voor al haar inwoners.

En die zwevende kiezer? De kiezer die we niet kennen? Laten we er op hopen en vertrouwen dat ze ons vinden en op ons stemmen. Wij blijven gewoon onszelf.  Overtuigen gebeurt niet alleen de laatste week voor de verkiezingen, maar vier jaar lang!

Helen du Bois
Fractievoorzitter/Lijsttrekker ChristenUnie-SGP
Dinsdag 23.02.2010

Wij geloven dat het anders kan!

« Terug

Archief > 2010 > februari

Geen berichten gevonden