Een vrije zaterdag

maandag 01 februari 2010 08:25

De eerste analyses van de Stemwijzer http://www.stemwijzer.nl/gr2010/zoetermeer/index.html
zijn al gemaakt door het campagneteam. Na de intensieve voorbereiding van een paar mensen is het altijd weer spannend hoe het uit zal pakken. Waar liggen de overeenkomsten en waar de verschillen. Van de week zal het ons duidelijk worden.

Een zaterdag in campagnetijd
Op zaterdag zelfs mails vanuit de griffie. Mijn brievenbus tot de nok toe vol met Raadspost en een stapel met papieren op mijn bureau. De start van een vrije zaterdag is begonnen.
Tijd om het 10-jarig bestaan van de ChristenUnie mee te vieren had ik niet. Mijn energie moest ik gebruiken voor de lopende zaken.

De dag begon met een journalist die belde. De zoveelste afspraak voor een interview. Ik kan me niet herinneren dat dit vier jaar geleden ook zo was. Maar, goed ik vind het prima. Weer een gaatje in mijn agenda gevonden, op dezelfde avond dat ik ook al een ander interview had staan.

Maar eerst ook andere zaken die belangrijk zijn. Het leven bestaat niet alleen uit politiek, ook al lijkt dat af en toe wel. Het weerbericht ernstig bestudeert. Morgen ga ik naar mijn ouders, via Voorburg waar ik mijn zoon ophaal. Drie weken geleden ging het vanwege de gladheid al niet door, maar nu wil ik er toch wel graag naar toe. Ik moet morgen eerst maar eens afwachten en het anders het bezoek een zondag verplaatsen. Gelukkig laat mijn agenda dat toe.

Toen m’n huishouden gedaan, want ik heb geen extra handjes die dat voor mij doen. De boodschappenlijst gemaakt voor twee!!! weken omdat ik eerder geen tijd heb. Met een van de kinderen uitgebreid aan de telefoon gehangen en inkopen gedaan in de stad. De sticker van de ChristenUnie op mijn auto geplakt, maar die is blijkbaar gemaakt op waterbasis, want die bleef niet plakken.

En toen mij weer achter de computer genesteld. Koffie erbij. Weer een uitgebreid artikel geschreven voor de Postiljon. Ook al mocht het wat later worden ingeleverd, klaar is klaar. Want af en toe ben ik mijn tijd niet zeker en zulke artikelen schrijf ik niet in een kwartiertje. Toen het rooster gemaakt voor de fractie van al onze campagneactiviteiten. Van ons allemaal wordt verwacht ons steentje bij te dragen. Als je dan die hele waslijst ziet …….

Politieke beslommeringen
De raadspost bracht mij ook de agenda’s van de laatste commissies. Die moeten weer verdeeld worden onder de commissieleden. Zie ik de agenda van de commissie Samenleving, dan zal dat ook wel woensdag vergaderen worden. Alleen al de agenda beslaat al een paar pagina’s. Ik hoop toch zo dat de lange termijnagenda in de volgende vier jaar ècht gaat werken. Want een achterstand èn alles nog behandelen voor de eerste echte Raadsvergadering in mei is natuurlijk wel een huzarenstukje. En toch dien ik het agendavoorstel in om de overtredingen van de Verordening Winkeltijden aan de kaak te stellen. Samen met de SP. Geloofwaardig handhaven is en blijft voor onze fractie belangrijk, en tot mei wachten voor we er weer wat over kunnen en mogen zeggen, gaat ons te ver.

Zondag heen en weer naar Arnhem, waar heel veel sneeuw nog in de straten lag. Het was goed te bereiken. Wel inspannend rijden, zo voor het eerst met sneeuw op de snelwegen. Mijn ouders helemaal blij met hun achterkleindochter. Dan weet je meteen weer wat er in het leven ècht belangrijk is.

Nu kijk uit het raam en zie de sneeuw. Ik moet op tijd in Meerzicht zijn voor weer een voorlichtingsles bij Stichting Piezo. Ik zal maar op tijd vertrekken. En daarna volop aan de voorbereiding van drie vergaderingen: de Politieke Begeleidingscommissie, een extra Seniorenconvent over het onafhankelijk onderzoek dat de Raad gaat instellen en vanavond over wil beslissen en de uitgestelde reguliere Raadsvergadering. Punt van discussie is nog dat het college nog geen lijst heeft aangeleverd met politieke en niet-politieke onderwerpen waar de Raad vanavond over zou beslissen. Na 10 dagen voorbeiden kan toch wel een lijst klaarliggen? Het college moet zich eens realiseren hoe vaak wij als Raad flexibel moeten omgaan met “late” opdrachten en verzoeken van het college. Maar daarover morgen meer.

Helen du Bois
Lijsttrekker/Lijsttrekker ChristenUnie-SGP Zoetermeer
Maandag 1.02.10

Wij geloven dat het anders kan!

 

 

« Terug

Archief > 2010 > februari

Geen berichten gevonden