Wat is politiek

woensdag 27 januari 2010 07:52

“Wat is politiek” uitleggen in eenvoudig Nederlands en …. langzaam praten. We deden dat op de themaochtend van Stichting Piezo. We hadden wel een zeer geïnteresseerd publiek, want veel van onze mede Nederlanders zijn namelijk gevlucht uit hun land vanwege het politieke klimaat.

Stichting Piezo
Net als vier jaar geleden waren we gevraagd iets te komen vertellen over wat politiek nu eigenlijk is. Het is de eerste van vier ochtenden.
Nadat mijn auto, die maar niet warm werd, mij uiteindelijk bij de locatie Buytenwegh bracht, was ik wel een stief kwartiertje verder. Voor mij bleek deze nieuwe locatie wel erg mooi verstopt te zitten, ergens achter de AIVD.

Daarna even bij een dochter aangewipt, m’n weblog gemaakt en toen een paar een geslapen, want de nacht na een Raadsvergadering tot 2.00 uur was wel erg kort. Mijn ouders gebeld, wat huishoudelijk karweitjes gedaan en gegeten.

Verkiezingsactiviteiten
Daarna weer aan de slag met de zoveelste voorbereiding van verkiezingsactiviteiten. Met nog drie anderen een uurtje onderwerpen en stellingen bedenken voor onze verkiezingsavond. Best wel moeilijk om het thema leefbaarheid ook te koppelen aan de landelijke gastsprekers. Het ei is gelegd en nu de stellingen nog aanscherpen.

Daarna mij gebogen over 8 van de 29 stellingen van de Stemwijzer. Ze moesten van een toelichting worden voorzien in maximaal 50 woorden. Een aardige klus omdat je in het hoofd moet kruipen van de kiezer. Ook nog een verslagje gemaakt als kartrekker van de activiteit “Raadsleden in de klas” en de volgende vergadering van maandag voorbereid.

En daarna mij voorbereid op de allereerste verkiezingsavond, vanavond, van MEE. Een forum over de problematiek van mensen met een verstandelijke beperking, chronische zieken en hun mantelzorgers en begeleiders. Maar ook met de doelgroep zelf vooraf de vragen gaan bedenken.
Voor mij een thuiswedstrijd. Ik weet er veel van en voel mee met de “betrokkenen” als moeder van dochter met een verstandelijke beperking en autisme.

En nu op naar mijn werk. De autoruiten krabben en post halen. Het leek wel even vakantie om vanaf donderdagmiddag vrij te hebben.

Morgen vertel ik iets speciaals. Ik vertel er nog niet meer over, want soms moet je niet alles verklappen. Maar ik zou zeggen, kom morgen terug en lees dan ons politieke statement.

Helen du Bois
Lijsttrekker/Lijsttrekker ChristenUnie-SGP Zoetermeer
Woensdag 27.01.10

Wij geloven dat het anders kan!


 

« Terug

Archief > 2010 > januari

Geen berichten gevonden