Opstappen college wel nodig?

Sterigenicsvrijdag 22 januari 2010 10:55

Gisteren leverde een brainstormdag op. Althans tussen de bedrijven door.
Het leek mij verstandig op mijn werk, waar wij de dag als team altijd met gebed beginnen, te bidden voor de nieuw ontstane situatie in Zoetermeer. Het is tenslotte een Bijbelse opdracht om voor de overheid te bidden.

Verklaring college
Ik zou u nog vertellen over het overleg met de fractievoorzitters. Alles wat er in het overleg tussen het college en de fractievoorzitters had afgespeeld, passeerde de revue in mijn gedachten. In de toch al volle dag met Klaas (mederaadslid) afgesproken om de ontstane situatie te bespreken.
De verklaring van het college bevatte gelukkig ook mijn inbreng om aan te geven dat er geen sprake was van meer gezondheidsrisico’s. Leek me wel essentieel voor alle burgers die de verklaring zouden lezen. Een college dat wil opstappen, ach, dat moeten ze zelf maar uitzoeken, zullen velen denken, maar “mijn” gezondheidsrisico, daar wil ik wat over weten. In de hitte van de strijd blijkbaar vergeten…., maar het staat er in!
De strategie van Klaas en mij was direct duidelijk en eensgezind. De bestuurbaarheid van Zoetermeer staat voorop en de onderste steen moet terecht boven komen. Die onderste steen moet straks leiden tot een voortvarend, deskundig en transparant beleid dat uitgerold moet worden door de nieuwe raad.

Bepalen strategie
Maandag zal Klaas woordvoerder zijn omdat Sterigenics in zijn portefeuille van Ruimte zit. Daarnaast is hij expert (voorzitter) en enige overgeblevene van de Diftar Raadsenquête en weet als geen ander de ins en outs van zo’n onderzoek. Hij zal zijn ervaringen meegeven en de discussie scherp insteken. Een wondermiddel is een Raadsenquête nl niet. 
Zelf zal ik zonodig mij in de discussie mengen. Wij hebben nl. gevraagd om een lijstje met de valkuilen die bij alle opties horen die voortvloeien uit de bereidheid van het college als geheel op te willen stappen. Sturen we ze naar huis, zetten we ze onder curatele? Sturen we één of meerdere wethouders naar huis en wat is het criterium. Heeft een half of geen zittend college toegevoegde waarde op de onderzoeken die nu worden gedaan. Oftewel, is een zittend college een obstakel hiervoor? Is straks het Raadsbesluit wettelijk juist en geen juridisch gedrocht? Wordt het nieuwe college straks weggestuurd om de uitslag van de eventuele Raadsenquête omdat men politiek verantwoordelijk zou zijn? Allemaal afwegingen waarbij gezond verstand voorrang moet hebben boven de politieke waan van de dag!

DWD
Na ons overleg in volle vaart naar Dutch Water Dreams getogen voor een symposium over Leisure en Toerisme. Interessant ivm onze visie als ChristenUnie-SGP hierop. Maar daarover in een volgend weblog meer. Eerder weggaan omdat het aangeboden uurtje snowboarden en een aansluitend diner mij niet zo’n effectieve tijdsinvulling leek.

Een avond rust
Aansluitend een rustige avond gevuld met bijkletsen met m’n beide dochters en tussendoor vlagen opgevangen van de actie voor Haiti op tv. ’s Morgens had ik nog één van de organisatoren aan de lijn. Hij bleek vrijwilliger te zijn op mijn werk. Maar als ik dan al dat leed zie en die betrokkenheid, dan staan toch de tranen in m’n ogen.

En vandaag? Na m’n weblog  een dagje “thuis”, maar daar hoort u morgen meer over.

Helen du Bois
Lijsttrekker/Fractievoorzitter ChristenUnie-SGP Zoetermeer
Vrijdag 22.01.10

Wij geloven dat het anders kan!

 

« Terug

Archief > 2010 > januari

Geen berichten gevonden