Waterschapsverkiezingen

zaterdag 15 november 2008 17:15

De campagne voor de waterschapsverkiezingen draait inmiddels op volle toeren. Dit jaar kan er voor het eerst gestemd worden op lijsten van politieke partijen of andere organisaties. Voorheen stelden mensen zich op persoonlijke titel kandidaat. Door deze verandering kunt u nu op deChristenUnie (of SGP) stemmen. Zoetermeer neemt in deze verkiezingen een bijzondere plaats in: van de 26 waterschappen die we in Nederland hebben liggen er drie voor een (klein)deel op het grondgebied van Zoetermeer

Beste leden van de ChristenUnie in Zoetermeer,
De campagne voor de waterschapsverkiezingen draait inmiddels op volle toeren. Dit jaar kan er voor het eerst gestemd worden op lijsten van politieke partijen of andere organisaties. Voorheen stelden mensen zich op persoonlijke titel kandidaat. Door deze verandering kunt u nu op de ChristenUnie stemmen. Hieronder vindt u meer informatie

Zoetermeer
Zoetermeer neemt in deze verkiezingen een bijzonder plaats in: van de 26 waterschappen die we in Nederland hebben liggen er drie voor een (klein) deel op het grondgebied van Zoetermeer:

  • Hoogheemraadschap van Rijnland: de wijken Driemanspolder, Meerzicht, Buytenweg, Stadscentrum, Palenstein, Seghwaert, Noordhoven en de Leyens.
  • Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard: Oosterheem, het gebied rond de Oostweg (Zoeterhage, Noorderhage en Roggehage), het Dorp, Lansinghage en bijna heel Rokkeveen.
  • Hoogheemraadschap van Delfland: een klein puntje Rokkeveen, in de omgeving van de Katwijkerlaan en de Driesprong.

Programma's en kandidaten
In Rijnland is de ChristenUnie een lijstverbinding aangegaan met de SGP. De lijsttrekker is het Goudase ChristenUnie lid Remmert Kerst. Op de website vind u de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma.

De ChristenUnie wordt in Schieland en de Krimpenerwaard aangevoerd door ons eigen lid Harry Prinsen, die in het dagelijks leven werkt als projectmanager waterbeheer. De complete kandidatenlijst en het programma kunt u van internet halen.

In Delfland is Pieter-Jan Hofman lijsttrekker. Hij werkt als adviseur waterveiligheid bij de provincie Zuid-Holland. De kandidatenlijst en het programma zijn uiteraard via internet beschikbaar.

Oproep
We zijn nog op zoek naar leden (ongeveer 4) die willen helpen met het ophangen van de verkiezingsposters. Dit is een halve avond met z'n tweeën door Zoetermeer rijden met de posters en een emmer behanglijm. Mensen die hier een avondje voor vrij willen maken zijn van harte welkom.

Overige informatie

  • Er is weer een kieskompas dat u helpt om de lijst te selecteren die het beste bij u past.
  • Waarschuwing: op de stemkaart die u ontvangen heeft staan geen persoonsgegevens. Als u de kaart uit de envelop haalt kunt u niet meer zien of die van u is of van een huisgenoot. Stemt u met de verkeerde kaart, dan is uw stem ongeldig.
  • Komende donderdag is de ledenvergadering (20:00 uur in de Hoeksteen). De uitnodiging heeft u een aantal weken gekregen. We willen hebben over wat u als leden van de ChristenUnie belangrijk vind voor Zoetermeer in de komende raadsperiode. Daarnaast is er tijd ingeruimd voor de waterschapsverkiezingen en een gezellige pauze. Een mooie gelegenheid om te ontdekken wat er in Zoetermeer speelt. U bent van harte welkom.

Met vriendelijke groet,

Martijn Brouwer, voorzitter ChristenUnie Zoetermeer.

« Terug

Archief > 2008 > november

Geen berichten gevonden