RESULTATENDEBAT 5 JUNI

zaterdag 07 juni 2008 14:23

Tijdens het Resultatendebat zal de gemeenteraad discussiëren over de maatschappelijke resultaten in 2007 voor onze Zoetermeerse samenleving. Wat hebben we bereikt? Wat zouden we doen? Wat hebben we gedaan? En wat heeft het gekost en opgebracht?

 De Concern Jaarrekening, Jaarverslag en Burgerjaarverslag 2007 zijn door het College aan de Raad op 24 april gepresenteerd. Ook het verslag van bevindingen van de jaarrekening 2007 door de accountant (+ reactie van het College hierop). Daarbij twee tussentijdse onderzoeken, op verzoek van de gemeenteraad, over het financiele beheer van de Wmo en de bestemminsgreserves (door de CU-SGP ingebracht). Omdat het College ruim € 17 miljoen € over heeft doet het College ook een voorstel voor Resultaatbestemming.

Tot uiterlijk 6 mei kunnen fracties hun technische vragen aan het College stellen. Op 16 mei zullen de antwoorden beschikbaar zijn. In de Commissievergaderingen van 19, 20 en 21 mei kunnen fracties nog politieke vragen stellen aan het College en met het College en de andere fracties in discussie gaan over de (niet) behaalde resultaten.

Wat bespreken en besluiten we?
Daarna beoordeelt iedere fractie wat de zaken zijn die extra aandacht behoeven. Deze uitkomst  wordt gelegd naast de inmiddels verkregen stukken voor het Voorjaarsdebat (16 mei). Komen de plannen van het College overeen met de politieke uitgangspunten van de fracties? Stagneert het ergens, moet het anders? Op donderdag 5 juni zal dit in het politieke debat tot uiting komen.

Wilt u erbij zijn? Donderdag 5 juni 18.00 uur in de Raadszaal. De Raadsstukken zijn te vinden op www.raadzoetermeer.nl 

« Terug

Archief > 2008 > juni

Geen berichten gevonden