Rolstoelers en een kameel

4 19 apr 208 opening wcdinsdag 22 april 2008 11:04

Mijn werk als raadslid is divers en uitdagend. Lees je de ene dag urenlang beleidsnota’s of stel je er technische vragen over aan de wethouder, de andere dag werk je de mailtjes af. Zo’n 20 – 30 op een dag zijn geen uitzondering. En uit alles rolt weer werk. Fractievergaderingen, werkgroepvergaderingen en vergaderingen tot in de late uurtjes van de commissies, of overleg met burgers en soms werkbezoeken. Zomaar een zaterdag.

Zo ook afgelopen zaterdag. Op naar het Winkelcentrum Buytenwegh waar wethouders Emmens om 12.00 de openingshandeling zou verrichten. Na vele jaren van verloedering en onderhandelingen is er dan eindelijk een resultaat wat er wezen mag. Een vernieuwd winkelcentrum die recht doet aan de wijk.

Marijke van de Meer (VVD raadslid en rolstoeler) en ik waren present. Tenslotte hadden we met Leefbaar Zoetermeer samen een motie ingediend waarbij dit winkelcentrum op allerlei wijze rolstoeltoegankelijk moest worden. En die rolstoelers waren er met velen. En dat ging niet van een leien dakje……

Wethouder op kameel

Foto door Marijke van der Meer

Luisterend naar een blaaskapel en vooralsnog tevreden over het resultaat (de kleine puntjes op de i komen nog) opende de wethouder een mozaïkwerk van allemaal steentjes in cement die alle soorten multicultureel schoeisel van de wijk uitbeeldde. Daarna was de eigenaar van het winkelcentrum aan de buurt. Die sloot af met een dankwoord voor de grandioze steun van de wijkmanager. Tot slot had hij voor de wethouder nog een verrassing in petto. Er kwam een heuse kameel de hoek omlopen waarop de wethouder met een zetje op werd gezet. En zo werd de wethouder afgevoerd (die na de 1e bocht er zich al weer af had laten glijden!).

Een mailtje kan soms veel opleveren. Een aantal maanden geleden alweer meldde Chris Schaapman van de ChristenUnie-SGP fractie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland mij of wij wat met zijn motie konden doen. Zijn motie over het tegengaan van de bovengrondse aanleg van de 380kW elektriciteitsmasten van Tennet een had Statenbreed steun gekregen. Inzet was de 2e Kamer te beïnvloeden bij hun besluitvorming toch vooral alles “ondergronds” aan te leggen. Dus stuurde ik een mailtje naar alle Zoetermeerse fractievoorzitters met het verzoek te bekijken of zij ook mogelijkheden zagen voor ondersteuning binnen hun fracties, afdelingen in de Provincie en landelijk.

De PvdA-er Werner Kasten, inmiddels al enige tijd geheel in deze materie gedoken, vroeg mij of hij dit verzoek in de commissie Ruimte aan de kaak kon stellen. Dat vond ik prima. De commissie Ruimte besloot wethouder Emmens op pad te sturen om al zijn netwerkcontacten uit te buiten om de wens van de commissie tot uitvoering te brengen.
Afgelopen week kreeg ik voor dezelfde zaterdagochtend een uitnodiging voor “een ontbijt onder hoogspanning” oftewel broodjes eten met buurtbewoners op de plek waar de bovengrondse Tennetmasten zouden komen. Een PvdA initiatief die ik direct doormailde naar Chris Schaapman. Hij bedankte voor de tip en is er geweest, waarbij hij ook nog de noodzaak van zijn motie kon toelichten.

Het belang van samenwerken met andere fracties en in allerlei andere verbanden levert vaak veel op, ook als kost het soms tijd en energie.

Helen du Bois

 

« Terug

Archief > 2008 > april

Geen berichten gevonden