Burgers met een uitkering in problemen

Geldwoensdag 16 januari 2008 15:46

Er zijn burgers met een WWB-uitkering eind december in problemen gekomen door gewijzigd beleid van de gemeente. In de commissie Samenleving van 15 januari stelden wij hierover een vraag.

Op 29 december werd pas hun uitkering betaalbaar gesteld. Sommigen kregen pas 7 januari hun geld. Wel kreeg een deel een voorschot van € 100 rond de 20e. Door de feestagen werken banken trager en icm de late uitbetalingen van de Sociale Dienst konden deze burgers hun vaste lasten niet betalen. Wij vonden zelfs dat men op deze manier op weg gestuurd werd naar de schuldhulpverlening. Onze vraag aan de wethouder was om in de maand december eerder tot uitbetaling over te gaan.

Wethouder Haan gaf in zijn antwoord aan niet van plan te zijn het gewijzigde beleid terug te draaien, ook niet voor de maand december. Maar na bijval van de PvdA en het CDA en nogmaals aandringen, gaat hij nu kijken naar een oplossing binnen het gewijzigde beleid, mogelijk door een verhoging van het voorschotbedrag.

Wij zullen als fractie dit in november nogmaals aankaarten en bekijken of de gekozen oplossing burgers met een uitkering niet nog steeds in problemen brengt.

Helen du Bois

« Terug

Archief > 2008 > januari

Geen berichten gevonden