Streetparade

PICT2752zaterdag 08 september 2007 18:10

Vanmiddag waren er zegge en schrijve twee (de vergunning gold voor 8) praalwagens te zien, maar vooral te horen in de Streetparade. Van het Stadstheater tot aan het Van Tuyllpark reed dit jaar deze kleine stoet. Naarmate het Van Tuyllpark meer in zicht kwam, werd de stoet vergezeld door steeds meer jongeren die, al dan niet met de drank inde hand meeliepen. Door politie(wagens) en ME-ers begeleid. Deze jaarlijks terugkerende parade veroorzaakt veel herrie voor omwonenden en over de dames in minimale kledij zijn de meningen verdeeld.

Wat is uw mening?
Kan dit nu wel of niet in de openbare ruimte? Of hebben we dit allemaal al volledig geaccepteerd in een stad als Zoetermeer. Op aanvraag sturen we u de foto’s toe (niet geschikt voor onze website) met de wat minder geklede en dansende dames op de praalwagens. Wij horen graag uw mening.

Geluidsoverlast?
Vanmiddag en vanavond barst het feest los in het Van Tuyllpark. Van 15.00 – 23.00 uur is een vergunning afgegeven door de gemeente op basis van de Algemene Plaatselijk Verordening (APV) rondom de Blokhut in het Van Tuyllpark. Het maximum is 80 dB aan geluid. Dit is gebaseerd op “het gemiddelde van de afwisselende niveaus van het ter plaatse optredende geluid, gemeten over een periode van minimaal 10 minuten; vastgesteld overeenkomstig de “Handleiding meten en rekenen Industrielawaai uitgave 1999”.

Wat kunt u zelf doen?
Ervaart u hinderlijke overlast,  belt u dan de politie. Zij zijn belast met de handhaving. Ook na afloop kunt u nog uw klacht indienen. Alle klachten bij zowel politie als gemeente worden geregistreerd en bepalen mede of toekomstige vergunningen moeten worden aangepast.

Alcoholmeeneemverbod!
Voor het hele terrein rondom de Blokhut in het Van Tuyllpark geldt een alcoholmeeneemverbod. In de vergunning staat dat een cateraar op aanvraag zwakalcoholische drank voor gebruik ter plaatse mag verstrekken. Dat geldt alleen voor het aangewezen gebied.
We zijn als ChristenUnie-SGP een groot voorstander van het instellen van een alcoholmeeneemverbod bij evenementen. Daarmee hopen we dat ongeregeldheden rondom een evenement tot een minimum beperkt kunnen worden.

Zoetermeer wil een stad zijn met veel activiteiten en evenementen voor iedereen. Dat betekent aan de ene kant dat we moeten accepteren dat we verschillende interesses hebben, maar ook dat we rekening houden met elkaar. Onze fractie hoopt zo op een betere SAMENleving in Zoetermeer.

Helen du Bois
helendubois@raadzoetermeer.nl 

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht