De gemeenteraad op studiereis naar Finland

Heureka Science Centre 2dinsdag 28 augustus 2007 23:54

Donderdag is het dan zover. De Raad van Zoetermeer gaat op studiereis naar Vantaa in Finland. Net als Zoetermeer is Vantaa lid van de ENTP (European New Towns Platform). Kennis en ervaringen delen en in gezamenlijkheid proberen projecten op te zetten met Europees subsidiegeld. De vorige keren bezochten we Milton Keynes in Engeland en Torfaen in Wales.

Foto: Heureka Science Centra; een "doe" museum waar wij vrijdag lunchen

Drie werkgebieden
In ons driedaags bezoek hebben we onze aandacht verdeeld over de drie werkgebieden van de commissies Burger & Bestuur, Samenleving en Ruimte.
Zo gaat de Commissie Ruimte zich verdiepen in hoe Vantaa omgaat met herstructureringsprojecten binnen de stad, zowel bestuurlijk als ambtelijk. Gericht op informatie om beide steden zo goed mogelijk te kunnen vergelijken.
De commissie Samenleving wil informatie krijgen over de effecten en de praktijk van de Brede School. De commissie Burger & Bestuur tot slot zal kijken en luisteren hoe het Safe City concept zich verhoudt tot de veiligheid, waarbij zowel de objectieve als de subjectieve veiligheid en voorbeelden van projecten met bijbehorende succesfactoren en risico’s aan de orde zouden moeten komen.

Vanuit Zoetermeer
Wij zullen zelf als Zoetermeer drie presentaties geven over Stadsvisie & Participatie (Ruimte), Onderwijs & Welzijn (Samenleving) en Risicobeheersing & Crisismanagement (Burger & Bestuur).
Klaas Schra zal deelnemen de commissie Samenleving, Andre Stam aan de commissie Ruimte en ikzelf zal deelnemen aan de commissie Burger & Bestuur.

U hoort van ons!
We zullen binnenkort onze eerste impressies op de website plaatsen. In oktober zal de Raad, aan de hand van de resultaten van deze studiereis, bespreken welke (beleids)acties er zullen worden genomen voor de resterende twee en een half jaar van deze collegeperiode.

Helen du Bois

 

« Terug

Archief > 2007 > augustus

Geen berichten gevonden