Verkiezingen Provinciale Staten – Woensdag 7 maart - U stemt toch ook!

Aanplakbord verkiezingen PSzaterdag 03 maart 2007 23:10

“Dienend bruggen bouwen tussen burger en politiek. Open, eerlijk en transparant als een goed rentmeester naar de toekomst”, aldus lijsttrekker Andries van Dijk van de ChristenUnie Zuid-Holland.
De Provincie staat dichtbij ontwikkelingen in uw leefomgeving, en voegt waarde toe bij de oplossingen van gemeente-overstijgende vraagstukken, zegt Servaas Stoop, lijsttrekker van de SGP Zuid-Holland.

Voor elkaar …. bruggen bouwen naar de toekomst (ChristenUnie) en Toegevoegde Waarde (SGP). Eigen verantwoordelijkheden van gemeenten en organisaties respecteren, bevorderen en benadrukken. Maar ook een rechtvaardige, eerlijke en sociale samenleving met sociale bewogenheid en bijzondere aandachtvoor het zwakke en hetgeen onder druk stat.

Onderwerpen in de provincie waar de ChristenUnie en SGP belang aan hechten zijn:

Verkeer & Vervoer: een aantrekkelijk collectief en veilig vervoer. Goede afstemming tussen rijks-, provinciale- en lokale wegennet. En goede fietsvoorzieningen.

Zorg & Welzijn: Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Snel uitvoerbare en drempelloze jeugdzorg voor iedereen. Snelle en gerichte interventies door netwerken tussen provincie, onderwijs, jeugdzorg en arbeidsvoorziening.

Natuur & Landschap, Economie: zorgvuldige, maar ook sterke en gezonde inrichting van landelijk gebied met land- en tuinbouw en recreatiegebieden. Stimuleren innovatieve werkwijzen voor de verbetering van de leefomgeving. Een Provinciaal Ecologische Hoofdstructuur, klaar in 2018 moet daarbij leidend zijn. Behoud van cultureel erfgoed. Economie wordt altijd beoordeeld in samenhang met andere beleidsvelden. Duurzaam ondernemen en aandacht voor arbeidsgehandicapten.

Milieu & Waterbeheer; Ruimtelijke ordening & Wonen: meer innovatie rond water enn ruimte, natuurlijk beheer water en extra wateropvang. Bebouwing in het Groene Hart moet voorkomen worden. Stimuleren betaalbaar eigen woningbezit starters. Kritische kijk naar noodzaak Zuidplaspolder.

Na de afgelopen acht jaar, is het de verwachting dat ook de komende vier jaar weer goed zal worden samengewerkt tussen de ChristenUnie en SGP.

Laat uw stem niet verloren gaan. De uitslag heeft ook invloed op de hoeveelheid zetels voor de ChristenUnie en SGP in de Eerste Kamer. Uw stem telt dus dubbel.

Bijbelse waarden en normen liggen ten grondslag aan de keuzes van beleid en de wijze waarop beleid uitgevoerd dient te worden. Tot eer van God en tot welzijn van de hele samenleving.

Zie verder:
http://zuidholland.christenunie.nl
www.sgpzh.nl

« Terug

Archief > 2007 > maart

Geen berichten gevonden