ChristenUnie-SGP stelt vragen over drugsdealen aan minderjaringen

Schriftelijke vragenmaandag 14 augustus 2006 13:06

De fractie ChristenUnie-SGP heeft het college schriftelijke vragen gesteld over de zorgwekkende toestand van het dealen van drugs aan minderjarigen.

Datum: 14 augustus 2006

Onderwerp: schriftelijke vragen mbt drugsdealen aan minderjarigen
 
Geacht college,

In het AD Haagsche Courant van 12 augustus werd melding gemaakt van een arrestatie na drugsdealen aan minderjarigen. Daarnaast van meerdere (mogelijke) aanhoudingen, ook van minderjarige kopers.
Voor de fractie ChristenUnie-SGP is drugsdealen, en in het bijzonder aan minderjarigen, ontoelaatbaar.

Wij willen het College de volgende vragen stellen.

1. Welk beleid word in Zoetermeer gevoerd om drugsdealen te voorkomen en ism welke partners gebeurd dit? Is dit beleid effectief?

2. Kan het College aangeven hoeveel aanhoudingen er zijn geweest in 2004, 2005 en 2006 tot nu toe mbt zowel meerderjarigen als minderjarigen, met een uitsplitsing in soft- en harddrugs. Zowel dealers als kopers.

3. Is het College het met de ChristenUnie-SGP eens dat het gebruik van drugs in vele van bovenstaande situaties leidt tot ernstige schade aan de gezondheid, in het bijzonder verslavingen in de hand werkt? En dat jongeren tot 23 jaar hierbij een kwetsbare groep is.

4. Welk beleid wordt er door Zoetermeer gevoerd om verslavingen in het algemeen en soft- en harddrugs in het bijzonder, te bestrijden en te ontmoedigen? Kan een uitsplitsing gemaakt worden mbt tot de jongeren onder 23 jaar. Is dit beleid effectief?

5. Welke andere organisaties houden zich in Zoetermeer bezig met preventie van verslavingsbeleid. Wat is hun beleid en is dit beleid effectief?

Namens de fractie ChristenUnie-SGP,

Helen du Bois

« Terug

Archief > 2006 > augustus

Geen berichten gevonden