Hans Alles: 'Een uitgebalanceerd plan voor de Provincie'

HansAlles.pngdinsdag 07 maart 2023 17:42

Hans Alles staat op plek 42 van de lijst van de ChristenUnie voor de Provinciale Staten. Hans vertelt over zijn motivatie om zich kandidaat te stellen en wat er moet gebeuren in de Provincie.

Hans Alles, nummer 42 op de lijst van de ChristenUnie voor de Provinciale Staten:

Wat is je motivatie om je kandidaat te stellen voor de ChristenUnie Zuid-Holland?

Ik ben sinds de oprichting altijd actief lid van de ChristenUnie geweest. Ik heb 11 jaar namens de ChristenUnie in de gemeenteraad van Oudewater mijn bijdrage kunnen leveren. De belangrijkste reden voor mij was en is nu nog steeds dat je namens de ChristenUnie, mocht je gekozen worden, invloed kan uitoefenen op het beleid binnen deze prachtige provincie.

Ik ben ervan overtuigd dat er niets mooiers is om juist op bestuurlijk niveau je in te zetten voor de belangen van de inwoners van Zuid-Holland en de idealen van onze partij.

Ondertussen ben ik verhuisd naar Zoetermeer en ben ik gevraagd om mij kandidaat te stellen voor de Statenverkiezingen in de provincie Zuid-Holland in maart 2023.

Wat is volgens jou het meest nodig in Zuid-Holland?

Als ik zeg: bouwen, bouwen, en nog eens bouwen, dan is dat voor iedereen een open deur. Als ik zeg: behoud alles wat groen is, en maak van onze prachtige kust geen “Barcelona aan de Noordzee”, dan zal ook iedereen mij hier gelijk in geven. Wanneer we ons Groene Hart, dat zich over de provincies Zuid-Holland en Utrecht uitstrekt open willen houden en er geen windmolens willen plaatsen, dan weet ik zeker dat ook daar heel veel bewoners van deze provincies mij gelijk in zullen geven.

Maar, je kunt niet alles op zich als een speerpunt in je verkiezingsprogramma zetten. Dat betekent dat er gezocht moet worden naar een balans tussen al deze onderdelen. Een uitgebalanceerd plan voor de lange termijn moet geschreven worden, waarbij alle belangen objectief en feitelijk in overweging meegenomen moeten zijn.

Volgens mij moet dat mogelijk zijn als alle betrokken partijen zoals provincie, gemeenten, natuurorganisaties, waterschappen, belanghebbenden en niet te vergeten de bewoners van Zuid-Holland zelf etc. bereid zijn om echt met elkaar te willen praten en luisteren met als één doel het beste voor onze inwoners eruit te halen.

Om tot een succesvolle ontwikkeling van Zuid-Holland te kunnen komen, is het meest nodig dat de ontstane polarisatie en de tegenstrijdige belangen tussen de verschillende belangengroepen omgezet moeten worden in harmonieuzer constructieve samenwerking. Het is ondoenlijk om iedereen het naar de zin te maken.

Het is geven en nemen. Het typisch Hollandse polderen model. Zuid-Holland is één van de dichts bevolkte provincies in Nederland. We moeten woekeren met onze beschikbare ruimte. Laat daarom bij elk besluit dat er genomen moet worden het voorgaande serieus in acht worden genomen.

Wat vind je een mooi plekje in Zuid-Holland?

Voordat ik in Zuid/Holland zelf woonde, ben ik verschillende keren in Zuid-Holland op vakantie geweest, en dan met name in de buurt van het strand bij de omgeving Leiden. De duinen trekken mij zeer aan. Temeer omdat ik mijn jeugd ook heel dicht bij de duinen heb doorgebracht. Ik vind het een prachtige omgeving. Het is goed dat het florabeheer en fauna op professionele wijze plaats vindt.

De tijd dat ik in Oudewater woonde, heb ik het Groene Hart leren kennen. Schitterend die uitzichten over de polders. De rust die dat gebied uitstraalt. Dat moeten we zo houden. Dus als ik moet kiezen tussen het Groene hart of de duinen en het strand, dan wint wat mij betreft het Groene hart, omdat je daar meer de rust vindt dan in de duinen en het strand.

Wie is de lijsstrekker van de ChristenUnie? En waar sta je zelf?
Steven Datema uit Den Haag. Ik sta op plek 42.

« Terug