Onze 3 moties in het Voorjaarsdebat

Stadshart Zoetermeer.jpgdonderdag 29 juni 2023 18:57

Afgelopen week werd in de Zoetermeerse gemeenteraad het Voorjaarsdebat gehouden. Fractievoorzitter Francijn Brouwer had het daarin over structurele en incidentele kosten, maar ook werden 3 moties met nieuwe plannen voor de stad aangenomen. We zetten ze op een rijtje.

  • Een motie over extra voorlichting over budgetering voor jongeren. Jongeren die van school komen hebben soms nog niet genoeg kennis om schulden te voorkomen. Met steun van een meerderheid in de gemeenteraad krijgen deze jongeren op de basisschool én middelbare school voorlichting. Zo voorkomen we schulden. En voorkomen is nóg beter dan oplossen.
  • De motie voor meer helderheid en voorlichting over zwemlessen werd ook aangenomen. In Zoetermeer bestaat de regeling dat ouders een bijdrage krijgen in de kosten voor zwemlessen. De brief daarover wordt uitgebreid en er wordt duidelijker verwezen naar handige websites over dit onderwerp. Wij denken dat op deze manier meer ouders zich aanmelden en dat geeft weer een duidelijker beeld van de wachtlijsten. Die kunnen zo sneller worden aangepakt en opgelost door de gemeente.
  • In een derde motie roepen wij op om de speelplaatsen in de stad aantrekkelijker te maken. We zien dat er niet zo veel gebruik wordt gemaakt van speelplaatsjes in de stad. Terwijl het zo belangrijk is dat kinderen buiten spelen en bewegen. De gemeente gaat naar aanleiding van onze motie speelplaatsen aantrekkelijker maken. Als er een activiteit voor kinderen in de buurt is, kijkt de gemeente of die bij een speelplaatsje kan worden gehouden, bijvoorbeeld. 

« Terug