Vestiging V&D in Zoetermeer blijft voorlopig open

V&D winkelmaandag 09 maart 2015 22:42

In antwoord op schriftelijke vragen van de ChristenUnie-SGP van 4 februari jl. geeft het College van B&W aan dat de vestiging van V&D in Zoetermeer voorlopig open blijft. Dit blijkt uit contacten die het College heeft gehad met de bedrijfsleiding van de vestiging in Zoetermeer. De bedrijfsleiding heeft aangegeven te verwachten dat de vestiging “voorlopig nog wel even open blijft”.

Op 4 februari jl. heeft de fractie schriftelijke vragen gesteld aan het College over de toekomst van de V&D vestiging in Zoetermeer. Aanleiding was de dreigende uitzetting van de V&D vestiging en de leegstand in het Stadshart. Inmiddels is duidelijk geworden dat de V&D overeenstemming heeft bereikt met de banken, aandeelhouder en de vastgoedeigenaren over een reddingsplan.

Het College geeft in haar antwoord aan dat zij op de hoogte was van de financiële moeilijkheden van het warenhuis, maar dat zij geen specifiek inzicht heeft in de financiële situatie van de vestiging in het Stadshart. Het College was ook op de hoogte van het feit dat de ontruiming en sluiting van de V&D vestiging in Zoetermeer tot de mogelijkheden behoorde. Het College heeft over het voortbestaan van de vestiging contact gehad met de bedrijfsleiding. Hierbij heeft het College ook ondersteuning aangeboden, binnen de mogelijkheden die een gemeente heeft.

Naar aanleiding van dit contact heeft het College een gesprek gearrangeerd tussen de vastgoedeigenaar van het V&D pand in Zoetermeer (Beleggingmaatschappij Stadscentrum Zoetermeer), de burgemeester en wethouder Van Leeuwen. In dit gesprek is het belang van de V&D voor Zoetermeer benadrukt. De bedrijfsleiding van de V&D heeft per brief laten weten deze proactieve en behulpzame houding van het College zeer te waarderen.

De ChristenUnie-SGP is blij dat de V&D vestiging in Zoetermeer open blijft, zoals de bedrijfsleiding heeft aangegeven. Want het is in de ogen van de fractie belangrijk dat het behoud van een onderneming van een dergelijke omvang binnen de gemeentegrenzen gewaarborgd blijft. Dit in het kader van de werkgelegenheid en om leegstand te voorkomen. De ChristenUnie-SGP fractie is voor nu tevreden met de inspanningen van het College en hoopt dat burgemeester en wethouders zich in blijven spannen voor het behoud van de V&D in Zoetermeer.

« Terug

Archief > 2015 > maart

Geen berichten gevonden