Parousia verwijt gemeente weerstand bij groter gebouw

Parousiavrijdag 12 mei 2006 22:54

Dit schreef René Lamers 12 mei boven een artikel in de AD Haagsche Courant. Politieke steun was er op 24 februari in de Raad voor onze motie om actief mee te werken aan een oplossing voor het ruimteprobleem van Paroussia. Een motie was overbodig! Zie hieronder het resultaat.

Dominee Jan Schippers van de snelgroeiende evangelische gemeente Parousia voelt weinig medewerking vanuit het stadhuis. Daar werd op 24 februari in de raadzaal politieke steun uitgesproken voor het idee om de kerkgemeenschap, die 850 leden telt, in een bedrijfspand onder te brengen, zoals aan de Wattstraat 64-68.

Sindsdien vlot het niet. Tijdens een gesprek beriepen gemeenteambtenaren zich volgens Schippers nog op de weigering van de provincie Zuid-Holland een kerk toe te staan in een bedrijfspand.

Parousia stelde voor naar andere locaties te kijken voor de bouw van een pand, want de enig beschikbare plek daarvoor - aan de Paletsingel - is te klein en bovendien bij huizen gelegen. Ook bedacht Parousia om via een artikel 17-procedure desnoods tijdelijk een onderkomen te regelen. Schippers: „Als we maar uit de nood zijn.’’

Een gesprek met ambtenaren en wethouder Emmens, ging dinsdag niet door. „Vergeten,’’ zegt Schippers. „Ik snap dat er wisseling van de wacht is bij wethouders, maar ambtenaren vormen continuïteit.’’

Een provinciewoordvoerder bevestigt dat een bedrijfspand als locatie niet is toegestaan. „Elders in de regio gebeurt het wel, maar het ene industrieterrein is het andere niet.’’ Wel staat de provincie positief tegenover een gebouw bij De Boerderij en Locomotion, waar voldoende parkeerplek is. „Volgens de gemeenten zijn er meer gegadigden voor die plek,’’ weet Schippers. De gemeente heeft Parousia excuses aangeboden voor de vergeten afspraak. Voor 16 mei is een nieuwe gepland.

« Terug

Archief > 2006 > mei

Geen berichten gevonden