Interview lijsttrekker André Bos met terugblik en plannen CU-SGP voor Zoetermeer

Lijsttrekker André Bos (Streekblad Zoetermeer)dinsdag 18 maart 2014 19:25

Op donderdag 13 maart 2014 heeft het Streekblad Zoetermeer een interview met lijsttrekker André Bos gepubliceerd. Hierin licht André toe welke plannen de ChristenUnie-SGP voor Zoetermeer heeft. Hier leest u het hele interview.

Wat moet er de komende vier jaar zeker veranderen?"Ik zou graag zien dat de overheid meer richting de burgers gaat in het kader van de schuldenproblematiek. Er zijn veel partijen in de stad die zich daarmee bezig houden maar iedereen zit op zijn eigen eilandje. Wij willen dat de gemeente daar de regie in neemt."

Wat zijn jullie belangrijkste punten?

"We willen een overheid die meer naar buiten treedt en ondernemers de helpende hand biedt. We hebben gelukkig nu het ondernemershuis maar daar hebben wij wel jaren op gehamerd. Ook zou ik graag zien dat de gemeente bedrijven benadert en langs gaat om te kijken hoe je daar banen kan realiseren."

Waarmee heeft het college de plank misgeslagen?

"Als je kritisch ben top het functioneren dan schieten ze in de verdediging en dan moeten wij weer met voorbeelden komen. Dat bij hoog en laag beweren dat het wel goed is gegaan en dat ze met iedereen in gesprek zijn terwijl wij andere dingen horen. Het rammelt."

Wat is er goed gegaan?

"Met de oprichting van het ondernemershuis TerZake een verbeterde werkgeversbenadering. Ondanks de crisis niet hebben hoeven te bezuinigen op armoede en schuldhulpverlening. Behoudens inflatiecorrectie, geen verhogingen van de belastingen voor burgers en bedrijven."

Hoe verschillen jullie van andere partijen?

"Wij zijn niet van de waan van de dag. We willen gewoon een goede bijdrage leveren aan het bestuur van de stad. We zitten er niet om dingen tegen te houden. Als wij schriftelijke vragen stellen dan moet het wel ergens over gaan."

Hoe zou je het politieke klimaat omschrijven?

"We hebben een raad die overal bovenop zit maar wel te gedetailleerd. Dan hebben we het over de Metropoolregio en dan willen we nu al dingen regelen. Maar dat past niet in de fase waar we nu in zitten."

Wat is jou persoonlijke drive?
"Als je wordt gevraagd, dan moet je een goede reden hebben om nee te zeggen. Je moet de samenleving dienen. Ik vind dat heel normaal."

Als jullie in het college komen, ben jij dan de wethouderskandidaat?
"Nog niet bekend. Dat bekijken we later."

« Terug

Reacties op 'Interview lijsttrekker André Bos met terugblik en plannen CU-SGP voor Zoetermeer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.