’Stop negatieve publiciteit over Buytenwegh’

De Boerderij en Locomotion aan de buitenkant van de wijk Buytenweghmaandag 01 mei 2006 11:33

Namens de ChristenUnie-SGP was Helen du Bois 26 april aanwezig op het eerste Raaadsspreekuur van het nieuwe collegeperiode. Een ontmoeting met mensen die betrokken zijn bij hun wijk, er met plezier wonen èn er van alles aan (willen) doen om de leefbaarheid en veiligheid goed te houden. Een wijk met een enthousiaste wijkmanager-nieuwe-stijl Marcel Looijaard en zijn team. Hieronder een impressie van de journalist van het AD.

ZOETERMEER - Ergernis over de almaar toenemende negatieve publiciteit in de pers over hun woonwijk. Dat was de grootste drijfveer van een aantal bewoners van de wijken Buytenwegh en De Leyens om woensdagavond het raadsledenspreekuur in het wijkgebouw te bezoeken.
„We wonen hier in één van de mooiste wijken van Zoetermeer,’’ hield bezoeker Popering de vier aanwezige raadsleden voor. „Als ik de kranten mag geloven dan bent u hier nu in de meest criminele wijk van de gemeente. Ja, er is best wel wat, maar dat komt ook omdat in de cijfers de overlast die De Boerderij en Locomotion opleveren onze wijk wordt ’aangerekend’. Dat is niet terecht.’’

Popering woont ondertussen 25 jaar in Buytenwegh en stak zijn kop niet in het zand voor de toch ook in zijn ogen toenemende achteruitgang van de wijk. Hij vroeg zich hardop af waarom er niet meer huurwoningen aan bewoners worden verkocht. „Dan is iedereen veel zuiniger op zijn leefomgeving. Geloof mij maar.’’

De raadsleden Helen du Bois (CU/SGP) en Mirjam van Bijnen (PvdA) waren blij met het beroep dat Popering deed om de negatieve beeldvorming nu eindelijk eens te doorbreken. Binnenkort krijgen de inwoners van Buytenwegh ook een enquête in de bus waarin zij hun mening over de wijk kunnen geven.

AD Haagsche Courant 27.04.06

« Terug

Archief > 2006 > mei

Geen berichten gevonden