Nieuw college reikt burger de hand

krantenzaterdag 15 april 2006 01:11

De Zoetermeerders worden uitgenodigd de stad mee te besturen. Vrijdag 14 april stelde formateur Rob Janssen het nieuwe college van burgemeester en wethouders voor. Het motto van dit college is “Mee(r) doen.” Volgens Janssen is er dankzij de ChristenUnie-SGP meer aandacht voor integratie.

ZOETERMEER - De Zoetermeerders worden uitgenodigd de stad mee te besturen. „We kunnen het niet alleen. We moeten het samen doen met de burgers, ondernemers en organisaties. Er zal een groot beroep worden gedaan op de gemeente, maar ook op hen,’’ stelde formateur Rob Janssen vrijdag 14 april bij de presentatie van het nieuwe college van burgemeester en wethouders. Het motto van dit college is ’Mee(r) doen’.

Eerder waren het collegeprogramma en de wethouders al bekend. Vrijdag zette Janssen nog even de accenten.

De gemeente trekt de wijken in de komende periode. Er komt een wijkbudget à 4 euro per inwoner voor buurtprojecten, er komen brede scholen, buurtrestaurants en op termijn ook wijkwethouders.

Voor een grotere veiligheid in de stad zal Zoetermeer meer agenten bepleiten en komt er mobiel cameratoezicht. Er komt een aparte wethouder voor veiligheid, terwijl de burgemeester verantwoordelijk blijft voor politie en brandweer.

Er komt een ondernemersagenda met afspraken tussen gemeente en bedrijfsleven, een culturele as tussen Dorp en Stadshart (met Stadsmuseum Plus) en projecten voor ’Duurzaam Zoetermeer’. De OZB stijgt alleen met het inflatiecijfer. De rioolheffing stijgt maximaal 15 euro per jaar.

Alleen de collegepartijen PvdA, VVD, CDA en D66 hebben tot nu toe het collegeprogramma onderschreven. Volgens Janssen is er dankzij CU/SGP meer aandacht voor integratie, is er door GroenLinks een milieuwethouder en zou de Lijst Hilbrand Nawijn zich kunnen vinden in de grotere invloed van inwoners en ondernemers.

AD HAAGSCHE COURANT - vrijdag 14 april 2006 - RENÉ LAMERS

« Terug

Archief > 2006 > april

Geen berichten gevonden