Meerpunt

maandag 13 september 2010 18:58

Vanuit het ministerie voor Jeugd en Gezin heeft de gemeente de opdracht gekregen om in 2011 een centrem voor jeugd en gezin te hebben. Zoetermeer geeft uiteraard gehoor aan deze opdracht. Op dit moment is het voor ouders en jongeren vaak zoeken naar de juiste ondersteuning bij vragen over opvoeding en ontwikkeling.

Voortaan hoeven ouders niet lang na de denken wanneer ze met vragen en problemen op opvoedkundig gebied geconfronteerd worden.  Ze kunnen bij het in te stellen Meerpunt terecht. Dit geldt ook voor jongeren wanneer met vragen zitten of op enigerlei wijze vastlopen.
 

Wat is/wordt het Meerpunt?

Het is/wordt een herkenbaar aanspreekpunt voor ouders, jongeren en professionals. Zo mogelijk worden hulpvragers op het Meerpunt geholpen. Verder hebben de medewerkers kennis van het totale aanbod op het gebied van opvoeden en opgroeien in Zoetermeer. Zij kunnen de hulpvragers zonodig de weg wijzen naar instanties die verdergaande professionele hulp kunnen bieden.  
Meerpunt bestaat uit drie belangrijke pijlers:
 inloop en advies (laagdrempelig en goed bereikbaar)
 opvoed- en opgroei-ondersteuning (van algemeen tot specifiek, voor ouders en jongeren)
 (de weg naar) sluitende zorg  (voor gezinnen met een meervoudige problematiek)
Meerpunt bestaat uit twee algemene en twee gespecialiseerde inlooppunten. De twee algemene inlooppunten zijn in het gezondheidscentrum in Oosterheem en in het Castellum Palestein; de  twee gespecialiseerde inlooppunten in het Jongeren informatiepunt en bij het loket van het informatiecentrum Onderwijs Zoetermeer.

De gemeenteraad heeft het voornemen om op termijn tevens een Meerpunt te openen in de wijk Rokkeveen. maar om financiele redenen is het niet zeker of dit voornemen gerealiseerd kan worden.
Uiteraard moeten de burgers van Zoetermeer wel van het Meerpunt op de hoogte gebracht worden. Daarvoor is een gedegen communicatieplan opgesteld.

13 september 2010

Willy Bij de Vaate-Sterk

« Terug

Archief > 2010 > september

Geen berichten gevonden