Speeddating: politiek debatteren met jongeren

Speeddating 2vrijdag 17 februari 2006 00:00

"De maatschappij dat zijn wij en dat ben jij" staat er in de verkiezingskrant van het JIP. Vanuit deze visie over jongeren gingen Helen en Willem in gesprek over onderwerpen als jongerenhuisvesting, veiligheid, jongerenbeleid, werken, vrije tijd en multiculturele samenleving. Ieder thema werd ingeleid met een echte “rap”.

Dit was echt leuk! Op donderdagmiddag 16 februari hebben Helen du Bois en ondergetekende het verkiezingsprogramma kunnen presenteren aan ongeveer 100 jongeren. Deze happening vond plaats in de bibliotheek in het stadshart en werd als speeddating gepresenteerd.

De politieke partijen kregen vragen voorgelegd van ongeveer 8 a 10 jongeren over alle mogelijke onderwerpen. In acht minuten moesten wij als ChristenUnie-SGP verwoorden waar we voor stonden en wat we in de komende vier jaar wilden bereiken.

Zowel Helen als ik hebben bijzondere gesprekken gevoerd. Interessant was de vraag van een groep jonge meiden hoe wij als christelijke partijen over integratie dachten. De vraag die voorlag was of wij van de ChristenUnie-SGP tegen de bouw waren van een moskee. We hebben geantwoord dat we in Nederland vrijheid van godsdienst hebben. En dat het een grondrecht is die voor een ieder in Nederland geldt, of je nu christen of moslim bent. Een grondrecht dat je niet kan en mag inperken door het bouwen van kerken of moskeen niet toe te staan. Al met al een geslaagde middag met de complimenten voor het JIP, JBZ en de bibliotheek.  Het  was goed georganiseerd.
 
Willem Vermeulen

« Terug

Archief > 2006 > februari

Geen berichten gevonden