Technische vagen inzake Wielerronde Het Groene Hart

vrijdag 07 mei 2010 00:05

De overlast, met name in het Dorp, door de organisatie van de Wielerronde Het Groene Hart èn de amateursronde, deed ons de volgende technische vragen stellen. Blijkbaar vond het college deze vragen dermate “politiek” dan ze als zijnde “schriftelijke vragen” zijn beantwoord en ter kennis zijn gesteld aan de gemeenteraad.

Onderstaand treft u aan de beantwoording op de door de ChristenUnie-SGP gestelde technische vragen inzake de Wielerronde Het Groene Hart en aansluitend de amateursronde van 21 maart jl.

Vraag 1:
In voorgaande jaren is de wielerronde op zaterdag gehouden. Dit jaar op zondag (11.00 – 15.30). Is daar een reden/verklaring voor?

Antwoord 1:
De Wielerronde van het Groene Hart heeft nooit op zaterdag plaatsgevonden. Vanaf het begin in 2007 vond deze plaats op zondag. Er is ooit wel een lokale wielerwedstrijd geweest die op zaterdag werd verreden, maar dit evenement bestaat al enige jaren niet meer.

Vraag 2:
Vorig jaar liep het parcours o.a. door de tunnelbak. Dit jaar liep het concours door het dorp langs diverse kerken. Is bij het afgeven van de vergunning rekening gehouden met ernstige hinder voor kerkgangers?

Antwoord 2:
Mogelijk dat er sprake is van enige verwarring, vorig jaar liep het parcours niet door de tunnelbak. Met betrekking to de 2e vraag omtrent de hinder voor kerkgangers, daar is naar gekeken en getracht om de overlast tot een minimum te beperken. In de gesprekken met de diverse contactpersonen van de verschillende kerken, voorafgaand aan het evenement, is dit ook aangegeven.

Vraag 3:
Inwoners in het dorp zijn een paar dagen van te voren, per brief, geïnformeerd door Floravontuur,. Zo kort van te voren informeren maakt het onmogelijk om de kerkelijke organisaties tijdig haar kerkgangers te informeren over beperkte bereikbaarheid en beperkte parkeergelegenheid. Waarom zijn de bewoners zo laat geïnformeerd?

Antwoord 3:
De brief was helaas vertraagd, waarvoor verontschuldiging. Een volgende keer zal de brief eerder worden gestuurd. Overigens is er  met de verschillende kerken langs het parcours persoonlijk/telefonisch contact geweest, waarbij een en ander naar tevredenheid van de betreffende kerkelijke contactpersonen is besproken.

Vraag 4:
Kan het evenement in het vervolg op zaterdag worden georganiseerd? Zo nee, waarom niet? Kan bij toch de keuze voor zondag, bij het bepalen van het parcours rekening worden gehouden met bereikbaarheid van de kerken in het met name het Dorp?

Antwoord 4:
Het parcours van de wielerwedstrijden loopt niet alleen door Zoetermeer, maar door het gehele Groene Hart en om verkeerstechnische redenen is door de landelijke organisatie de keuze gemaakt om het evenement alleen op zondag te laten plaatsvinden. Bij een volgende editie van het evenement zal vroegtijdig contact worden opgenomen met de betreffende kerken.

« Terug

Archief > 2010 > mei

Geen berichten gevonden