Formateur blijft trekken aan oppositiepartijen

dinsdag 13 april 2010 15:03

Nogmaals kwam er vandaag een brief van formateur Kooij namens VVD lijsttrekker Patrick van Domburg. Miscommunicatie en inmiddels openbaarheid van de vergadering moest ons nu als oppositiepartijen toch tevreden stellen. Helaas de oppositiepartijen zijn niet tevreden, nemen niet deel aan de vergadering vanavond en vertellen in hun reactie waarom. Lees verder…….

Zoetermeer, 13 april 2010

Aan
Raadsleden en de beoogd commissieleden, en de heer Peter Kooij

Van
SP, Leefbaar Zoetermeer, GroenLinks, CU/SGP en Trots Zoetermeer

CC
Alle burgers van Zoetermeer (via de media)
Griffier en Gemeentesecretaris

Bijlage
Brief van 11 april 2010

Onderwerp
Reactie van de heer Kooij op onze open brief

Geachte Raadsleden en beoogd commissieleden en geachte heer Kooij,

Vandaag ontvingen we een brief van de heer Kooij, die door de lijsttrekker van de VVD is aangesteld als formateur. In de brief gebruikt hij regelmatig het woord ‘wij’ waarbij het ons niet precies duidelijk is of hij namens de heer Van Domburg en zichzelf, of namens de beoogde coalitiepartijen en zichzelf of namens de gemeentesecretaris en zichzelf spreekt. De brief is alleen ondertekend door hem, maar om zo transparant mogelijk te zijn, kiezen wij voor een reactie aan u allemaal.

Uit de brief maken wij op dat de verschillende conclusies in onze vorige brief nog niet volledig zijn begrepen door de heer Kooij. Natuurlijk hadden wij ernstige bezwaren tegen het besloten karakter van de voorgestelde bijeenkomst. Het openbaar verklaren van de bijeenkomst doet echter niets af aan de conclusies die wij als de beoogde oppositiepartijen hebben getrokken en in onze open brief hebben beschreven. Wij hopen dat een ieder nog eens goede nota wil nemen van de inhoud van onze open brief, die wij als bijlage meesturen.

Wij herhalen, dat - zodra de door de coalitie gemaakte afspraken aan ons bekend worden gemaakt - wij van harte bereid zijn om in formele, openbare raadsvergaderingen op constructieve wijze met elkaar van gedachten te wisselen over ALLE thema’s die we van belang vinden voor de stad en de Zoetermeerders. Juist in een tijd waarin we voor grote maatschappelijke opgaven staan, vinden we dat van belang.

Met vriendelijke groet,

SP: Daniel Westhoek, Ewout den Heijer, Jan Velner,
Leefbaar Zoetermeer: Jochem den Dulk, Marijke van der Meer
GroenLinks: Huri Sahin, Jakobien Groeneveld
CU/SGP: Helen du Bois, Klaas Schra
Trots Zoetermeer: Rick Keller

 

 

« Terug

Reacties op 'Formateur blijft trekken aan oppositiepartijen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.