Eerst zien en dan geloven

virtueel zoetermeer plaatje voorkantvrijdag 12 februari 2010 12:25

Normalitair speek ik over “eerst geloven en dan zien”, maar soms moet ik de rollen omdraaien “eerst zien en dan geloven”. En dat laatste geldt voor de twee C-1000 vestigingen die – tegen de regels in - op zondag open zijn. Op de kassabonnen staat niet meer dat men iedere zondag open is, maar bij de kassa hangt nog wel de uitnodiging. Eind februari bekijken we het opnieuw: zijn de winkels nog open en wordt er gehandhaafd?

Virtueel Zoetermeer
Wij hebben ons indertijd fel verzet tegen de pilot Second Life. Dienstverlening aan de burger op een  virtuele wijze – via Second Life – vonden wij ongewenst. Een overheid dient zich hier niet mee in te laten.  Na de mislukking van Second Life is er nu weer een andere pilot in de ICT-innovatie: Virtueel Zoetermeer.

Deze werkt reeds in 16 andere gemeenten en daarbij is afgesproken dat er geen Second-Life-achtige zaken worden meegenomen. Juist de aspecten die de participatie met de burger versterken komen terug in Virtueel Zoetermeer en zullen ook na de verkiezingen worden ingezet. Alle risico’s van verkeerd gebruik zijn ingedekt.
Tijdens de campagnetijd ontvangen we virtueel onze kiezers. Op vier avonden zullen de lijsttrekkers het gesprek aan gaan met de kiezers. Er kan worden gechat en met elkaar gesproken worden.
Gisteravond kregen we de instructie. We zullen zien. Voor bezoekers is het een stuk gemakkelijker. De eerste avond staat voor de 18e, maar ik zal voor die tijd nog  maar eens gaan oefenen. 

Stemwijzer
We hebben ons dit jaar zeer gedegen voorbereid op de Stemwijzer. Vorige keer waren we als lijsttrekkers niet goed voorbereid en zijn de vragen en toelichtende antwoorden van diverse partijen ook niet goed ingevuld. Door ons is er nu een analyse gemaakt van de Stemwijzer en is er ook gekeken naar de antwoorden van de andere partijen. Over de uitkomsten van deze analyse hebben wij gisteravond met elkaar gesproken. Zeer interessant!
Ook nu weer blijkt dat de Stemwijzer slechts een hulpmiddel is die kiezers aan het denken moet zetten. Waarom komen ze juist wel of niet bij een bepaalde partij uit. De kiezer zal dus toch iedere keer weer opnieuw zijn of haar eigen mening moeten vormen.

Helen du Bois
Fractievoorzitter/Lijsttrekker ChristenUnie-SGP
Vrijdag 12.02.2010

Wij geloven dat het anders kan!

 

« Terug

Archief > 2010 > februari

Geen berichten gevonden