Wat heeft het Zoetermeerse bedrijfsleven en de regio aan de ChristenUnie-SGP?

Oosterheem 2donderdag 25 februari 2010 22:11

Zoetermeer moet een stad zijn waar iedereen goed kan wonen, werken en recreƫren. Bedrijven moeten zich welkom voelen in onze gemeente, en ook bij uitbreiding moet het aantrekkelijk zijn om hier gevestigd te blijven. Wij zijn trots op onze ondernemers en willen ze graag een goede plek bieden.

De netwerkcontacten die Zoetermeer heeft, zowel regionaal als landelijk, moeten goed benut worden ten bate van onze inwoners en ondernemers. Daarbij denken we aan de het realiseren van Bleizo en Prisma, inclusief verlenging van het lightrailtracé, en Zoetermeer Centraal dat weer een intercitystation moet worden. Ook moet er gewerkt worden aan de aantrekkelijkheid en veiligheid van bedrijventerreinen, waardoor de doorstroming beter en de leegstand minder wordt.
De Sociaal Economische Agenda is een belangrijke partij hierin, en moet weer sterk neergezet worden.

Ondernemers moeten Zoetermeerse opdrachten kunnen binnenhalen. Bij de gemeente valt daar nog wel wat aan te verbeteren: er is te weinig grip op het Inkoop- en Aanbestedingsbeleid. Verdere professionalisering is noodzakelijk. Wat we nodig hebben is een gemeente die strategisch meedenkt met de ondernemer, en een voortvarende maar zorgvuldige vergunningsverlening. De gemeente moet initiatieven van innovatieve bedrijven actief ondersteunen. Bovendien moet de koppeling tussen MKB, onderwijs en werkloosheidsbestrijding door de gemeente actief worden gefaciliteerd.

Ook de ondernemers uit de diverse doelgroepen binnen het MKB moeten hun opdrachten binnen kunnen halen. Om geloofwaardig te blijven, vinden wij dat de gemeente consequent moet handhaven, bijvoorbeeld bij overtreding van de Verordening winkeltijdenwet. De afdeling VTH (Vergunningen, Toezicht, Handhaving) moet denken vanuit de ondernemers en zo haar processen en afspraken inrichten. Ondernemers hebben de gemeente nodig, maar net zo goed heeft de gemeente de ondernemers nodig! Juist in tijden van recessie moet luisteren en elkaar tegemoetkomen centraal staan bij de samenwerking tussen ondernemers en de gemeente.

Zoetermeerse Zaken

« Terug

Archief > 2010 > februari

Geen berichten gevonden