Kritiek op overlast heli’s in Zoetermeer

zaterdag 29 maart 2008 12:27

ZOETERMEER - De fracties van CDA en CU/SGP in Zoetermeer zijn „verwonderd” over de geluidsoverlast van drie helikopters die tijdens de ochtend van paaszondag onafgebroken boven Zoetermeer cirkelden. Ze hebben er schriftelijke vragen over gesteld aan het college.

Het „zwaar kloppende geluid” begon al rond negen uur en hield aan tot rond het middaguur. De fracties gaan ervan uit dat de aanwezigheid van de helikopters verband hield met de zogenaamde wielerronde van het Groene Hart.
Diverse Zoetermeerse kerken zochten contact met de christelijke raadsfracties en stelden vragen bij de overlast. Zij gingen ervan uit dat de gemeente afspraken had gemaakt met de organisatoren van de wielerronde over het respecteren van de zondagsrust.


Bij de vragen schrijven de fracties: „Voor de goede orde merken wij op dat de geuite klachten zich geenszins keren tegen het wielerevenement. De klachten beperken zich nadrukkelijk tot de overlastgevende randverschijnselen.”
De partijen willen van het college weten of de gemeente de Zoetermeerse kerken heeft ingelicht over de mogelijke overlast op paaszondag. Ook willen zij weten of de gemeente overlast beperkende maatregelen heeft genomen.
De fracties zijn verder benieuwd of de gemeente al eerder regels over de zondagsrust heeft gemaakt.


Reformatorisch Dagblad 28.03.08 – van onze correspondent

 

 

 

 

 

« Terug

Archief > 2008 > maart

Geen berichten gevonden