Conflict over werkwijze sociale dienst

woensdag 26 maart 2008 19:00

Onvoldoende informatie en communicatie aan clienten bij het aanvaarden van een werkcontract bij Fourstar i.c.m. het tegelijkertijd stoppen van een bijstandsuitkering. Het ging bij velen mis sinds de start in januari. Ex-clienten van de Sociale Dienst waren boos over de manier waarop ze benaderd werden, aangesproken en aangeschreven.
Een korte samenvatting van onze bijdrage in de Commissie Samenleving van 25 maart (de hele bijdrage elders op de website).

Het AD


Pagina 1
Wethouder Haan (PvdA, sociale zaken) en Helen du Bois (CU/SGP) hebben een stevig meningsverschil over de werking van de sociale dienst. Du Bois beweert dat zij te veel en te vaak klachten hoort over zowel de werkwijze als de bejegening van clienten van de sociale dienst. “Hun vertrouwen verloren, moedeloos en bang voor de consequenties dienen zij bijna geen klachten of bezwaarschriften in. We kunnen dit begrijpen, maar kunnen dit als partij niet accepteren.”
De wethouder is hierover geïrriteerd: “Ik herken me hier totaal niet in. Ú maakt juist mensen bang.”

Pagina 2
“Slecht wat u over sociale dienst zegt”

Lokale politieke partijen wisten deze week in de commissie samenleving niet echt wat zij met het conflict van wethouder Haan (PvdA, sociale zaken) en Helen du Bois (CU/SGP) over de sociale dienst aanmoesten.
“Wij kennen beiden als integere mensen, dus wie we nu moeten geloven? Ik vind het lastig,” zei Boontjes namens de VVD. Du Bois meent dat bijstandsgerechtigden door de sociale dienst niet goed worden behandeld. “De communicatie met hen is niet volledig en de werkomstandigheden zijn verre van optimaal,” zei zij eerder in deze krant. “Ik vind het erg dat u zo over de sociale dienst praat”, zei Haan. “U moet zich realiseren dat het slecht is wat u nu doet. U demotiveert mensen ook met de kop die laatst in de krant stond.”
De wethouder doelde hiermee op de kop “CU/SGP heeft kritiek op handelswijze sociale dienst”. De overige partijen kozen ervoor hier niet verder op in te gaan.

AD – Celine Timmerman – 27.03.08

« Terug

Archief > 2008 > maart

Geen berichten gevonden