CU/SGP ontstemd over thuiszorg

maandag 17 maart 2008 23:41

De fractie van de ChristenUnie/SGP in Zoetermeer is ontstemd over het feit dat het college na een maand nog geen antwoord heeft gegeven op schriftelijke vragen over de situatie bij de Thuisbegeleiding. De fractie wil dat het college maandagavond tijdens de raadsvergadering antwoord geeft.

Het is de bedoeling dat klanten bij Thuisbegeleiding door gespecialiseerde verzorgenden op praktische wijze en voor een beperkte tijd worden begeleid. Door nieuwe wetgeving, die nog niet aansluit bij lokaal beleid, stagneren de aanvragen voor nieuwe indicaties en herindicaties. Het resultaat is dat adequate noodzakelijk hulp te weinig of niet wordt geboden.


De fractie vindt dat deze situatie niet langer mag voortbestaan. Ze wordt daarin gesteund door een open brief die een gespecialiseerde verzorgende onlangs stuurde naar de gemeenteraad. In de brief stelt de verzorgende dat de problemen bij de Thuisbegeleiding inmiddels zo groot zijn dat dit heeft geleid tot het ontslaan van een groot aantal personeelsleden, waardoor noodzakelijke adequate hulp aan cliënten ontbreekt.


De fractie begrijpt niet dat het college op eerdere vragen niet heeft gereageerd, gezien de ernst van de situatie. De fractie verzoekt het college opnieuw iets te doen aan de inmiddels aangekondigde ontslagen van gespecialiseerde verzorgenden en ook aan het daardoor ontstane gebrek aan adequate hulp voor klanten.


RD – van onze correspondent – 17.03.08

 

« Terug

Archief > 2008 > maart

Geen berichten gevonden