RD: Zoetermeers college verrast na lekken info Silverdome

donderdag 07 februari 2008 00:32

ZOETERMEER - Het Zoetermeerse college is ontstemd over de geheime informatie over sport- en evenementencomplex Silverdome die eind vorige week in de openbaarheid kwam. Het gaat om een strafbaar feit, aldus de wethouder woensdag.
De fractie van de ChristenUnie-SGP trok woensdagavond aan de bel bij het college over de geheime informatie.

Zaterdag werd in het AD gepubliceerd dat er memo van wethouder Muijzers onder geheimhouding naar de overige collegeleden is gestuurd. Dit wekt volgens de fractie de schijn dat de commissie wordt omzeild.
Ook is gesteld dat bij ieder initiatief dat in het Zoetermeerse Van Tuyllpark tot ontwikkeling komt, PWA Silverdome moet worden betrokken. Dit omdat het complex, dat als concurrent geldt van de Haagse Uithof, met een belastingschuld van 1 miljoen euro zit. Uitbreidingen zijn nodig om meer winst te genereren, aldus de wethouder.

Muijzers legde woensdag uit dat dezelfde informatie eerder al aan de commissie samenleving was verstrekt. Ook meldde de wethouder zeer onaangenaam verrast te zijn geweest toen hij de geheime informatie die in augustus alleen aan de commissie samenleving was verstrekt, in de krant terugvond. Het gaat daarbij om een strafbaar feit en dat neemt het college hoog op, aldus de wethouder.
Het Silverdome is inmiddels voor 6 miljoen euro eigendom geworden van de familie Ziengs, eigenaar van een schoenwinkelketen.
De belastingschuld dient Silverdome in maandelijkse termijnen van 85.000 euro te voldoen. „Ze betekenen een forse aanslag op de toch al zeer beperkte liquide middelen van de stichting, die niet in staat zal zijn uit de aanwezige liquiditeiten de vordering van de Belastingdienst te voldoen”, aldus Muijzers.

Hij schetste ook de jaarlijkse financiële verplichtingen van de Silverdome, die in 2008 neerkomen op 30.000 euro aan ozb, 26.000 euro aan erfpacht en 50.000 euro aan rente en aflossing van leningen.

Reformatorisch Dagblad Regioredactie 7.02.08

« Terug

Archief > 2008 > februari

Geen berichten gevonden