Politiek wil dat Zoetermeer netjes blijft

donderdag 31 mei 2007 11:17


ZOETERMEER- Zoetermeer moet netjes blijven. Een meerderheid in de gemeenteraad is tegen bezuinigingen op het groot onderhoud van de openbare ruimte. Integendeel, de lokale politiek wil dat de gemeente geld reserveert voor het onderhoud van wegen, paden, winkelcentra en recreatiegebieden.

Dat bleek deze week tijdens het ‘resultatendebat’. De raad blikte terug op de verrichtingen van de gemeente in 2006. „Zoetermeer is een fijne stad,’’ hield scheidend CDA- fractievoorzitter Monique van der Linden de raadsleden en het stadsbestuur voor. „Het is jullie taak dit zo te houden. Durf opgebouwde reserves te gebruiken om in het onderhoud van de stad te steken. Laat Zoetermeer niet verslonzen.’’

Van der Linden, die binnenkort verhuist naar Drenthe, noemde de voorzieningen in Oosterheem als voorbeeld. „Die zijn ver onder de maat. Dat is slecht voor de wijk en voor het imago van Zoetermeer.’’

Met steun van PvdA en CU-SGP werd een amendement aangenomen waarin het college wordt opgeroepen gelden te reserveren voor groot bovengronds onderhoud. Om hoeveel geld het zal gaan, wordt pas duidelijk tijdens het voorjaarsdebat op 11 juni. Dan neemt de raad besluiten over het gemeentebeleid voor de komende jaren.

De meeste partijen hielden het kruit liever droog voor het voorjaarsdebat. Daarin zal, zo werd duidelijk, blijken dat na de financiële meevaller van 3,4 miljoen euro over 2006 de gemeente Zoetermeer intussen in zwaar financieel weer is terechtgekomen. „Nu praten we over een meevaller. Over nog geen twee weken praten we over tekorten. Hoe leggen we dat uit aan de burgers,’’ verzuchtte Helen du Bois (CU-GP).

De Lijst Hilbrand Nawijn greep het debat aan voor een openbaar beoordelingsgesprek over het college van b en w. „De raad is hier niet de baas, maar de haas. Het college beslist en alles in Zoetermeer gaat steeds trager,’’ sneerde Nawijn.

Uit het AD

« Terug

Archief > 2007 > mei

Geen berichten gevonden