Betrokken lid ChristenUnie winnaar Zoetermeerse MVO-prijs 2007

vandorpfoundation-persberichtdinsdag 16 januari 2007 12:58

AD- De Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-prijs 2007 is gewonnen door Van Dorp Installaties. Burgemeester Waaijer reikte de prijs gistermiddag uit in het Stadstheater, waar de Raad voor Ondernemend Zoetermeer (RVOZ) haar nieuwjaarsbijeenkomst hield.

Een trotse directeur Henk-Willem van Dorp (oud voorzitter RPF, voorloper ChristenUnie) benadrukte nog maar eens de norm van zijn bedrijf: ’de mens is meer waard dan de euro’. ,,Dat is ook onze filosofie die we in het bedrijf toepassen. Als rasechte Zoetermeerse onderneming hebben we niet alleen oog voor de werknemers, maar ook voor het milieu en de medemens.’’

Van Dorp refereerde hierbij aan het feit dat zijn bedrijf business-partner is van de Christelijke ontwikkelingsorganisatie Woord en Daad in Gorinchem. Het bedrijf doneert minimaal 100.000 euro in drie jaar. Het geld gaat naar een door Van Dorp gekozen project: het opleiden en financieel steunen van kansarme jeugd in Uganda.

En dat past in het ’plaatje’ van het MVO-platform, onderdeel van de RVOZ en actief met maandelijkse bijeenkomsten. Ook is er de tweejaarlijkse MVO-prijs, waarvoor drie ondernemingen worden genomineerd. Dat gebeurt na selectie door de RVOZ, die in Zoetermeer gevestigde ondernemingen (ongeveer 150) enkele vragen stelt over het eigen ondernemingsbeleid, maar ook over het thema jeugdwerkloosheid en mogelijke oplossingen voor die problematiek.

Naast Van Dorp Installaties behoorden ook Scholten Transportgroep Zoetermeer en Bever Zwerfsport tot de finalisten.

Door PETER VAN DE STADT – AD HAAGSCHE COURANT 16.01.07

« Terug

Archief > 2007 > januari

Geen berichten gevonden