ChristenUnie-SGP stelt mondelinge vragen over omleidingsroute voor vrachtauto’s van Nutricia

Arco Weening.jpgzaterdag 20 november 2021 14:53

Raadslid Arco Weening van onze fractie heeft begin deze maand mondelinge vragen aan het gemeentebestuur gesteld over de omleidingsroute voor vrachtauto’s van Nutricia in Zoetermeer. Want de fractie zag daar grote risico’s ontstaan die kunnen leiden tot ongevallen.

De fractie is erg blij met de oplevering van de omleidingsroute voor vrachtauto’s van Nutricia in Zoetermeer. Maar de fractie zag bij de opgeleverde omleidingsroute een groot risico ontstaan dat zou kunnen leiden tot dezelfde soort ongevallen als die voorkwamen op de oorspronkelijke route voor vrachtauto’s van Nutricia.

Het betrof de verbinding tussen de Rokkeveenseweg en het fietspad langs de A12. Dit is een kort slingertje, maar komt uit op een onoverzichtelijke oversteekplaats voor fietsers over de omleidingsroute voor vrachtauto’s. Er zijn geen snelheid begrenzende maatregelen voor vrachtauto’s. Inmiddels heeft er vorige maand een bijna-ongeval plaatsgevonden. De fractie is daarom van mening dat dit een risicovol en gevaarlijk punt is.

Daarom heeft Arco namens de fractie aan wethouder Rosier gevraagd om daar de veiligheid van de fietsers zo spoedig mogelijk te borgen door:
-  snelheid beperkende maatregelen te treffen voor vrachtauto’s van beide kanten ter hoogte van de fietsoversteekplaats;
-  extra maatregelen te treffen zodat fietsers goede aandacht schenken aan de voorrangskruising voor vrachtauto’s;
-  het uitzicht voor fietsers die komen vanaf de Rokkeveenseweg naar links (richting gevangenis) te verbeteren;
-  aan de zijde van de gevangenis over een groot gedeelte van de weg hekken te plaatsen langs de ontsluitingsroute om ervoor te zorgen dat kinderen van vluchtelingen, die de verkeerssituatie daar niet kennen en ook gewoon daar zullen spelen te behoeden voor ongevallen met vrachtauto’s. Een en ander vanaf het moment dat er daadwerkelijk vluchtelingen worden ondergebracht in de gevangenis/PI.

Mede n.a.v. onze mondelinge vragen heeft het gemeentebestuur dit gevaarlijke punt inmiddels aangepakt en verbeterd. De fractie is hier blij mee.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-SGP stelt mondelinge vragen over omleidingsroute voor vrachtauto’s van Nutricia'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.