Geslaagde kerstactie bij woonzorgcentra De Morgenster en Floriadehof in Zoetermeer

Niet alleen actie CUSGP 2020 De Morgenster.jpgdonderdag 24 december 2020 18:35

Het is de middag voor kerst en de meeste mensen doen nog de laatste boodschappen. Maar Francijn Brouwer en Arco Weening, raadsleden van de ChristenUnie-SGP in Zoetermeer, brengen als blijk van waardering kaarsen en kaarten bij de woonzorgcentra De Morgenster en de Floriadehof langs.

Met een klein gebaar kun je warmte verspreiden. Dat is de gedachte achter deze actie tijdens de feestdagen, die landelijk ook veel aandacht trekt. De actie is bedoeld om mensen aan te moedigen er voor elkaar te zijn, nu er door de coronacrisis niet zoveel kan.

We staan voor De Morgenster, een bekende zorginstelling in het Dorp van Zoetermeer, met een paar volle dozen. Francijn en Arco reiken namens de fractie een presentje uit aan alle bewoners en het personeel: een net echte (led) kaars die wordt begeleid met een mooie kaart.

Niet alleen actie CUSGP 2020 De Morgenster.jpg

Dit jaar is anders dan alle andere jaren. Deze kerst vieren wij in een andere setting. Maar ondanks de lockdown willen wij aandacht geven aan wat echt telt en dat is omzien naar elkaar. Niemand staat er alleen voor. Ook in onze stad willen wij de bewoners van verzorginstellingen niet vergeten en het hardwerkende personeel een hart onder de riem steken. Het is fijn te merken dat onze betrokkenheid wordt gewaardeerd.

Na de overhandiging gaan we op weg naar de Floriadehof in Rokkeveen. Deze woonzorglocatie is recent geopend en oogt zeer mooi. Ook daar mogen de twee raadsleden de kaars en kerstkaart overhandigen. Nog niet alle bewoners zijn gearriveerd, zij worden verwacht in de eerste twee weken van januari. Maar iedereen gaat onze blijk van waardering en aandacht uitgereikt krijgen.

Niet alleen actie CUSGP 2020 Floriadehof.jpg

Na de korte rondleiding door deze nieuwe zorglocatie namen we hartelijk afscheid. Zo kunnen wij, met een klein gebaar, een lichtje zijn in deze donkere tijd.

#nietalleen #kiezenvoorwatechttelt #invertrouwen #kleingebaar

Dit verslag is geschreven door Rebekka van der Sluys, bestuurslid van de ChristenUnie in Zoetermeer.

« Terug

Reacties op 'Geslaagde kerstactie bij woonzorgcentra De Morgenster en Floriadehof in Zoetermeer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.