Campagne blog #5 - Leuke kieshulp MijnStem.nl

#3 Francijn Brouwer.jpegvrijdag 09 maart 2018 20:16

André Bos is fractievoorzitter van de ChristenUnie-SGP Zoetermeer. Hij staat op #1 op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Naast zijn fulltime baan doet hij zijn best om samen met #2 Arco Weening en #3 Francijn Brouwer drie zetels te bemachtigen. Lees mee met deze achter de schermen mailconversatie. Hierbij blog #5:

Van: Francijn Brouwer <francijnbrouwer@raadzoetermeer.nl>
Datum: 11 januari 2018 10:09:52 CET
Aan: "André Bos", "Klaas Schra", "Lennert Hut", "Arco Weening", "Jeanette Verwoerd", "Alexander Bruin"
Onderwerp: Leuke kieshulp MijnStem.nl

Beste mensen,

Gisteravond ben ik naar de stellingenavond voor de kieshulp "MijnStem" geweest. Het was heel boeiend om bij te zijn, echt een ervaring.

Er zijn zestien partijen ingeschreven voor de verkiezingen!! Zes daarvan zijn nieuw in Zoetermeer. Er valt straks dus veel te kiezen voor Zoetermeerders. Ze waren er allemaal. Het leuke van zo'n avond is, dat je in sneltreinvaart het hele politieke leven ziet langskomen. Bovendien bekent iedereen kleur. Vaak is dat voorspelbaar, maar soms ook wel wat ontluisterend. En links en rechts zijn dan heel herkenbaar. Het was mooi om te zien dat mensen elkaar hun standpunt gunnen, ook als het mijlenver van jezelf af staat.

Er waren door Citisens (de leverancier) tientallen stellingen voorbereid. Als de meningen goed verdeeld lagen, mocht de stelling door. Zo niet, dan was deze ongeschikt. Soms was er een stelling waar maar één partij voor was. Dat was dan meestal een stelling die ze zelf bedacht hadden. Zo'n stelling komt niet in de kieshulp.

Wat grappig is: iedereen vindt dat er weer een zwembad moet komen. Dan zou zo'n stelling er dus niet in moeten. Maar omdat het zo'n hot item is, heeft deze stelling het toch gehaald. We vullen gewoon allemaal "helemaal mee eens" in :-)Onze stelling over jongeren in de schulden heeft het ook gehaald! Weet je nog, dat is onze case over gemeenten die schulden van jongeren kopen en dan onder gunstige voorwaarden laten aflossen. Die zien we dus straks terug in MijnStem.Citisens probeerde zelf nog wat ethische stellingen erbij te krijgen, maar daar was in de groep geen meerderheid voor. We kunnen ons dus niet profileren met onze programmapunten over casino's, prostitutie e.d. Maar ook zonder zulke stellingen verwacht ik wel dat onze doelgroep bij ons uit zal komen. Het gaat uiteindelijk om het totaalplaatje. Onze antwoorden geven een beeld van een nuchtere, constructieve partij met oog voor waardevolle mensen.

Wat wel lastig is: we moesten bij veel stellingen een afweging maken tussen twee belangrijke dingen. Wat vindt u belangrijker: groen of parkeren? Meer sociale huurwoningen of betaalbare huurwoningen in de vrije sector? Vaak wil ik helemaal niet kiezen, omdat het allebei belangrijk is. Gelukkig hebben we een glijdende schaal waar we onze positie op moeten bepalen, dus we kunnen veel nuance kwijt. En dan hebben we nog de onderbouwingen die erbij komen te staan per partij.Ik zal een bondige voorzet maken per stelling, want we hebben maar weinig tekens tot onze beschikking. Die bespreken we dan in de komende fractievergadering. Dat wordt veel werk, maar het is wel heel leuk om te doen! Straks maken hopelijk veel Zoetermeerders er gebruik van. Het is een makkelijke en leuke manier waarop je binnen 5 minuten met een swipe van je vinger je keus kunt bepalen. Daarna krijg je een uitslag met percentages van je top 3 partijen, daarna kun je per stelling inzoomen op onderwerpen die je interessant vindt. Heel interface vriendelijk!

Voorafgaand aan de stellingenavond vroegen ze nog waarin wij ons onderscheiden van de andere partijen? Ik heb geantwoord: Onze focus op de rol van het gezin in de samenleving is onderscheidend. Andere partijen spreken over individuele vrijheden, plichten en rechten. Wij willen gezinnen ondersteunen, kinderen en jongeren op weg helpen, ouderen dichtbij goede zorg geven.
Mooi toch?

Een hartelijke groet,
Francijn

P.S.: Weet jij al waarop je 21 maart gaat stemmen? Doe de kieshulp MijnStem! http://zoetermeer.mijnstem.nl

« Terug

Reacties op 'Campagne blog #5 - Leuke kieshulp MijnStem.nl'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018 > maart