André Bos spreekt waardering uit voor werk ‘t Schuurtje van Vincentius in Zoetermeer

Bezoek André Bos aan Schuurtje van Vincentius - 5 (03-03-2018)woensdag 07 maart 2018 18:56

Lijsttrekker André Bos heeft een bezoek gebracht aan kringloopwinkel ’t Schuurtje van Vincentius. Dit om zijn waardering uit te spreken voor het vele werk dat de vrijwilligers hier doen.

’t Schuurtje van Vincentius is onderdeel van de Vincentiusvereniging en is gevestigd aan de Plesmanstraat 7-8 in Zoetermeer. De Vincentiusvereniging is altijd nauw verbonden met de Rooms-Katholieke H. Nicolaaskerk. De vereniging bestaat al meer dan 100 jaar en is daarmee de oudste vereniging van Zoetermeer.

Kringloop ’t Schuurtje van Vincentius biedt een groot aanbod van huishoudelijke zaken, boeken, CD’s en DVD’s, meubels, lampen, kleding, religieuze artikelen, snuisterijen en audioapparatuur. Ook is er een gezellige koffiehoek. Elke 1e en 3e zaterdag van de maand is ’t Schuurtje geopend en kunnen er spullen worden gebracht maar ook gekocht. Met de opbrengst van de verkoop van artikelen worden er diverse activiteiten georganiseerd met name gericht op ouderen en hulpbehoevenden.

Zo zijn er ouderenbezoeken, ziekenbezoeken, soosmiddagen voor ouderen, speciale Kerst- en Mariavieringen in de Nicolaaskerk, de jaarlijkse ziekenzalving en kerstattenties voor langdurig zieken. Maar ook wordt steun in materiele en financiële zin geboden aan de minder draagkrachtigen in Zoetermeer. Mensen, die tijdelijk in een moeilijke situatie verkeren. Ook wordt er ondersteuning gegeven aan de Voedselbank in Zoetermeer, steun aan een uit Zoetermeer afkomstige pastoor in de Filippijnen en steun aan diverse internationale projecten.

André Bos werd bij zijn bezoek verwend met heerlijke zelfgemaakte snert. Hij gaf aan dat deze soep een aanrader is voor iedereen. Hij kijkt terug op een plezierig en informatief bezoek.

« Terug

Reacties op 'André Bos spreekt waardering uit voor werk ‘t Schuurtje van Vincentius in Zoetermeer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018 > maart